Celticsi u ogromnim problemima s ozljedama

Franšizu čiji je zaštitni znak Luck of the Irish i njihova keltska kultura, posljednjih je dana zadesila velika nesreća. Naime, u završetku sezone ozlijedilo im se mnogo igrača te se sada lov na prvo mjesto Istoka čini nemogućim.

Osim Gordona Haywarda koji je ozljeđen od prvog dana i gotovo pa sigurno neće zaigrati ove sezone, pridružio mu se njemački rookie Daniel Theis koji zbog rupture meniskusa mora na operaciju koja će označiti kraj sezone za njega. Theis se bio odlično uklopio u Bostonu i davao dodatnu energiju s klupe.

Nešto lakšu, ali ne i bezazlenu ozljedu, pretrpio je Marcus Smart koji se tek oporavio od ozljede šake. Ovaj puta nastradao je palac, radi se o puknuću, a nije poznato koliko će ovaj sjajni obrambeni igrač izbivati s parketa.

Najbolji igrač Bostona, Kyrie Irving, već neko vrijeme vuče ozljedu koljena te igra kroz bol, a sam je izjavio da je bol jača nego što je želio da bude i da mora više odmarati. Nije poznato koliko će utakmica Irving propustiti, ali pretpostavlja se da ga nećemo mnogo gledati do playoffa.

Mladi Jaylen Brown još uvijek je pod protokolom za potres mozga zbog njegovog neugodnog pada na utakmici s Timberwolvesima te ne smije nastupati, a dodajmo da ni Al Horford nije na 100% zbog bolesti. Shane Larkin još uvijek igra sa smanjenom minutažom zbog oporavka nakon ozljede koljena.

Čini se da će se Boston u ovoj situaciji morati posvetiti odmaranju i čuvanju igrača za playoff jer lov na prvo mjesto i Toronto Raptorse koji su u odličnoj formi sada više ne izgleda realan. Bradu Stevensu sada je cilj samo zadržati drugu poziciju i pripremiti igrače za playoff gdje se Celticsi žele boriti za osvajanje Istoka.