D’Angelo Russell ipak teže ozlijeđen, operacija već obavljena

D’Angelo Russell, koji je ovoga ljeta Lakerse zamijenio Netsima, prije tjedan dana je pretrpio ozljedu lijevog koljena u porazu od Utah Jazza. Isprva se nije znala ozbiljnost ozljede, ali sada iz Brooklyna stižu nove loše vijesti.

Kako je objavljeno na službenim klupskim stranicama, 21-godišnji razigravač ipak je morao na operaciju. Još uvijek nije poznato vrijeme potrebno za njegov potpuni oporavak, ali su iz kluba rekli da očekuju njegov povratak ove sezone, što i nije neka utjeha za očajne navijače Netsa. Pogotovo nakon ozljede Jeremyja Lina, koji je izgubljen do kraja sezone.

S obzirom da su ostali bez prva dva playa, čelništvo kluba će najvjerojatnije iskoristiti Disabled Player Exception za Lina. To znači da plaća Jeremyja Lina neće ulaziti u salary cap, ali i da će Netsi dobiti dodatno mjesto na rosteru kako bi mogli dovesti zamjenu za njega.

Vodstvo kluba isprva nije htjelo iskoristiti tu opciju, računajući na Russella i Dinwiddieja da podnesu teret, ali dugotrajnom ozljedom novog člana Netsa “primorani” su na takav potez. Brooklyn je trenutno na 12. mjestu Istočne konferencije sa šest pobjeda i devet poraza.