Proljeće je počelo što znači još malo i gotovo. Većina momčadi još ima odigrati 7-8 utakmica, pa su se mnoge ekipe na dnu okrenule tankiranju. Na Istoku gužva kao da je studeni, od 1-4 mjesta i od 5-10 još ne možemo davati prognoze i razmišljati tko će s kime u prvoj rundi playoffa. Na Zapadu […]

Statistika je fenomenalna stvar. Ne samo u košarci, već postoje razne statistike koje su korisne u svakodnevnom životu, bilo da se radi o brojčanom izražavanju nečeg što se već dogodilo ili vjerojatnosti koja predviđa mogućnost i učestalost budućih događaja.

Tamo gdje se već desetljećima zapisuje bogata povijest Boston Celticsa u petak je napisana još jedna stranica. Imamo novu legendu, imamo novu priču, imamo rekorde, imamo junaka.

Koliko promjena na našoj ljestvici, kao da je početak sezone. Neke ekipe su već odigrale 70 utakmica i odbrojavanje prema playoffu počinje. Koliko god da se Cavsi trude gubiti pratnja gubi još i više i ne žele zasjesti na vrh Istoka. Za osmu poziciju su 3 ekipe unutar pola utakmice i stanje se mijenja svaki […]

Ulazimo u osnove naprednih statsa za NBA ligu. Nema više korištenja zabijenih ili primljenih poena na utakmici. Košarkaška Biblija iz 2004. godine zvana Basketball on Paper, autora Deana Olivera i basketball reference su nam potpunosti dali novi pogled na najdraži sport.

Kada su Wizardsi 6. decembra na domaćem terenu primili 124 poena od Orlanda Magica i izgubili trinaestu od 20 odigranih utakmica regularnog dijela sezone, malo ko je mogao da očekuje da će sredinom marta isti ti Wizardsi biti treća ekipa Istoka, sa najboljim skorom lige u posljednja 2 mjeseca. Naime, Wizardsi od 6. januara ove godine imaju skor od 25 pobjeda i 8 poraza, uz zdravi net rating od +5,3 poena, peti napad i defanzivu koja je konačno prikucala na vrata top 10 odbrana lige.

Ludi NBA tjedan je iza nas. Cavsi i Warriorsi su u problemima, gube i djeluju umorno ili je to samo varka i čuvaju se za playoff. Wizardsi su 2. na Istoku, dok su Bullsi 10, a Dario Šarić i Bojan Bogdanović nastavljaju s odličnim igrama. Na Zapadu su prve dvije ekipe unutar pola utakmice, a […]

U vrijeme kada se autor tekstova „Đe je ba ono nestalo“ zaljubio u NBA košarku tada su harale momčadi koje su imali luksuz u vidu dominantnog centra na oba kraja parketa.

Nedjelja za nama je trebala da prođe u znaku derbija Spursa i Warriorsa, vodećih ekipa Zapada i cijele lige, međutim, Kawhi Leonard mora da prođe protokol vezan za potencijalni potres mozga, LaMarcus Aldridge ima problema sa radom srca, dok je Steve Kerr je odlučio odmoriti glavne zvijezde.

Napredna statistika je napravila ogroman prodor u NBA svijet posljednjih 10 godina – najpametniji timovi su je prihvatili još u samom povoju, koristili je i kasnije ubirali plodove.

Stranica 1 od 5012345...102030...Posljednja »