De`Aron Fox: Inače sam bolji šuter

Momčadi već neko vrijeme isprobavaju najbolje prospekte nadolazećeg drafta, a među njima je i razigravač De’Aaron Fox kojem mnogi predviđaju da će biti izabran u prvih pet pickova.

Bivši razigravač Kentucky Wildcatsa se posljednjih tjedana dosta uzdiže na mock draft ljestvicama, što zbog svojih predstava u kampovima NBA momčadi, što zbog zabrinutosti tih istih momčadi s LaVarom Ballom.

Foxa krase iznimna eksplozivnost i brzina, razigravačka sposobnost te završavanje unutar i oko reketa. S druge strane, skaute zabrinjava njegova krhka građa i loš šut, no on tvrdi kako je imao samo lošu šutersku sezonu.

Ono što ja govorim momčadima je da sam stalno u dvorani. U Kentuckyju sam samo imao lošu šutersku sezonu. Šutiram jako dobro slobodna bacanja, to je nešto što neki ljudi stvarno gledaju. Ne znam točno zašto – nikada nisam bio loš šuter, ali imao sam lošu godinu. Poradit ću na tome. Već sam se privikao na NBA tricu, dobro ju šutiram na treninzima. Iskreno, vrijeme će pokazati. Morat ću to dokazati u igri“, izjavio je Fox.

Kao najrealnija destinacija mu se nameću Sacramento Kingsi koji će birati kao peti, a sam je rekao kako nema problema s igranjem u “zalutaloj” franšizi.

Zanimljivo je nadodati kako je otkrio da mu je košarkaški uzor Kevin Garnett, nešto zaista netipično za playmakera.