Eric Gordon: Do kraja mjeseca ću ponovno igrati

Navijači New Orleans Hornetsa polako zaboravljaju da u svojim redovima imaju sjajnog šutera Erica Gordona. On je u ekipu došao prije početka prošle sezone, u razmjeni kojom je otišao Chris Paul u Clipperse, a od tada je odigrao samo 9 utakmica.

Gordon muku muči sa svojim koljenima koje je operirao u veljači prošle godine, dakle prije gotovo godinu dana. Očekivalo se da će biti spreman za početak ove sezone, no nekoliko dana prije prve utakmice ponovno su se pojavile priče o ozljedi koljena, tako da još uvijek nije upisao niti jedan nastup ove sezone.

Često je i sam izjavljivao kako je koljeno sve bolje i da je sve bliže nastupu, ali taj dan još nije osvanuo. Možda će više sreće biti ovoga puta, jer sam je igrač izjavio kako bi se trebao vratiti u igru do kraja ovoga mjeseca.

“Više od 90 posto sam siguran da ću igrati prije kraja ovoga mjeseca”, izjavio je uskoro 24-godišnji šuter. “To je moj cilj, moji treninzi su sve intenzivniji i mislim da ću se uskoro vratiti.”

Čitav ovaj mjesec Gordon je proveo u Los Angelesu gdje je provodio rehabilitaciju, a od subote bi se trebao ponovno priključiti momčadi i odraditi prve treninge s njima. Ako oni prođu bez poteškoća možemo ga vrlo brzo očekivati na parketu.

Hornetsi igraju slabo ove sezone, imaju omjer od tek 5 pobjeda i 20 poraza, što ih svrstava na posljednje mjesto Zapadne konferencije. Povratak Gordona sigurno bi pomogao i momčad bi bolje izgledala u napadačkom dijelu igre, što im očajnički treba jer su trenutno s 91,5 poenom prosječno postignutim po utakmici na predzadnjem mjestu u cijeloj ligi.