Amare Stoudemire propušta prvi mjesec nove sezone

Krilni centar New York Knicksa Amar’e Stoudemire se opet ozlijedio te æe ovaj put morati propustiti izmeðu 6 i 8 tjedana prije nego što zabilježi prvi nastup u sezoni 2012/13 u dresu Knicksa. Tu je ozljedu zadobio u utakmici protiv Toronta, 19. ovog mjeseca.

Za navijaèe Knicksa je ova vijest došla kao šok jer se prvobitno oèekivalo da æe propustiti 2 do maksimalno 3 tjedna, ali dr. Thomas Carter, koji je inaèe timski lijeènik ekipe Sunsa, je uvjeren kako to ne bi bilo dosta za oporavak Amare’a. Carter je vodio operaciju na njegovom lijevom koljenu u 2005. godini.

Opæe su poznati Stoudemireovi problemi s koljenom. Kad je bio slobodni igraè prije 2 godine, mnogo se ekipa bojalo ponuditi mu cijenu koju je tražio. Na kraju su mu tada katastrofalni Knicksi ponudili ugovor vrijedan oko 100 milijuna amerièkih dolara kroz pet godina, ali zbog problema s koljenima taj ugovor nije garantiran.

Knicksi otvaraju sezonu sutra kod gradskih rivala, Brooklyn Netsa, a tijekom tjedna æe odmjeriti snage i s Heatom te 76-ersima. Definitivno æe se osjetiti izostanak Amar’ea , prije svega u napadaèkom segmentu, gdje je u predsezoni postizao 18 poena po susretu.

Kako æe ekipa Knicksa izgledati tijekom izostanka i nakon povratka možemo samo nagaðati, ali možemo oèekivati kako æe Carmelo Anthony pokušati s više ispucanih lopti “pokrpati” izostanak Stoudemirea.