Kanter razočaran smanjenjem minutaže

Sinoć su u Madison Square Gardenu New York Knicksi ugostili Chicago Bullse. Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja što je vidljivo i po rezultatu 119:122. Bila su potrebna dva produžetka da gostujuća momčad odnese važnu pobjedu.

Glavni junak naše priče je centar Knicksa, Enes Kanter. Zadnjih pet susreta prije utakmice sa Bullsima, Kanter je prosjedio na klupi. Sinoć je igrao pet minuta u zadnjoj četvrtini prije nego je zamijenjen dvije minute prije kraja regularnog vremena i nije se vraćao više u igru.

U razgovoru s novinarima nakon utakmice, osvrnuo se na prijašnje utakmice i zašto ne igra u trenutcima kada se utakmica odlučuje.

”Ne znam zašto. Malo je čudno. Nemam ideje. Pogledam trenera. On pogleda mene. Ok? Sijesti ću na klupu.” kratko se osvrnuo Kanter.

Trener Jeff Hornacek smatra da je Kyle O’Quinn zaslužio svoju minutažu u posljednjoj četvrtini zbog svoje obrane, ali Enes nije imao razgovor s trenerom o toj situaciji.

”Nije razgovarao sa mnom. Spremam sam igrati u četvrtoj četvrtini. Mislim da trener pokušava svakom udovoljiti. Najbitnija stvar je pobjeđujemo li ili ne. Ako pobjeđujemo, to je dobro. Ako gubimo, to je već problem.” kazao je turski centar za New York Post.

Trener Knicska Hornacek kaže da je sve to zbog različitih vještina i različitih potreba ekipi u trenutcima kada se utakmica odlučuje i objasnio je zašto preferira koristiti O’Quinna u četvrtoj četvrtini.

‘Kako je KO igrao zadnju utakmicu? Imamo igrače sa različitim vještinama. KO dodaje, njegova mogućnost blokiranja je drugačija od Enesa. Enes je igrač koji traži unutarnju igru i koji će zakucati preko igrača i osvojiti napadački skok. OK, KP ubacuje koševe. Trebamo igrati obranu. Ako se mučimo u napadu, onda je odabir Enes. Ali možda počinjemo igrati sa visokom petorkom protiv nekih ekipa.”

Knicksi ne bi bili Knicksi da nema drame kod njih. Trenutno se nalaze na 10. mjestu i uz Philadelphiju se bore za mjesto pod Suncem odnosno playoff.