Knicksi zainteresirani za pickove Portlanda

Većini pratitelja NBA lige je poznato kako su Knicksi bez pravog uspjeha već duže vrijeme. Tek su jednom ušli u doigravanje u zadnjih nekoliko sezona te su nerijetko griješili s velikim ugovorima i trenerima. Otkad su na draftu izabrali Kristapsa Porzingisa sve se češće s njima veže riječ rebuilding*.

Ovogodišnja lutrija je puna talenta te su većina NBA stručnjaka uvjerena da se među prvih 10 izbora kriju odlični igrači od kojih će većina biti starteri. Također, u kasnijim rundama ima starijih igrača kojima se ne predviđa visoki plafon, ali su spremniji na izazove lige za razliku od mlađih kolega. Portland Trail Blazersi posjeduju 15, 20, 26 pick i sigurno je kako ih sve neće zadržati, a upravo nedavno se na njihovom telefonu pojavio pozivni broj iz New Yorka. Naime, ekipa Knicksa je potrazi za izborima u prvoj rundi, čak su i održali treninge za neke od igrača (Justin Jackson, Tony Bradley…) koji bi trebali biti izabrani krajem prve runde.

Još je nejasno koga bi Portland tražio za neki od izbora, ali navodno bi u razmjenu bio uključen igrač Blazersa. Ipak, teško je predvidjeti o kome je riječ pošto svi igrači imaju višegodišnje ugovore.

* – za one koji ne znaju to je razdoblje koje traje određeni broj sezona u kojem se putem drafta, odnosno pružanjem šansi mladim igračima želi stvoriti ekipu koja se u svom vrhuncu može boriti za naslov, ekipe u tom procesu su Philadelphia 76ersi, Los Angeles Lakersi, Minnesota Timberwolvesi…