Josh Jackson: “Fizikalije u NBA-u su nevjerojatne”

Phoenixov rookie, Josh Jackson, požalio se na fizikalnost u NBA-u te je izjavio da još nije potpuno spreman igrati na tom nivou. Nije to ništa čudno, novi igrači u ligi to izjavljuju svake godine. Podsjetimo, Jackson je draftiran ove godine od strane Sunsa kao četvrti izbor, iako su mnogi očekivali da će ga trećim odabirom uzeti Boston, koji se naposljetku odlučio za Jaysona Tatuma.

“Fizikalije u NBA-u su nevjerojatne. Igramo svoju treću utakmicu sezone, ja čuvam je*enog Blakea Griffina. A imam jedva 90 kilograma!”

Kako se sve majke brinu za svoju djecu, Jackson kaže da se i njegova brinula za njega. Kada dođete u NBA, morate promijeniti prehrambene navike i nabiti mišićnu masu. Jacksonova majka to nije shvatila.

“Moja mama je bila u gradu otprilike dva tjedna i kuhala je sve redom. Morao sam ju upozoravati: ‘Mama, pa ja to ne smijem jesti!’ To je bio jedan od najtežih dijelova.”

Jackson nije krenuo u sezonu na najbolji mogući način, u prosjeku bilježi siromašnih 9,9 poena i 3,4 skoka, a za tri poena puca loših 27.5%.