Nevjerojatni James odveo Heat do sedme utakmice

Spektakularnom igrom LeBron James je osigurao Miamiju sedmu utakmicu finala Istoène konferencije NBA lige. Heat je usred TD Gardena pobijedio Boston s 98:79 i u subotu æe na svome parketu loviti veliki finale u kojem èeka Oklahoma City.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (45)
  • Asistencije: Rajon Rondo (10)
  • Skokovi: LeBron James (15)
  • Ukradene lopte: Rajon Rondo (3)
  • Blokade: Chris Bosh (3)

Nijedan èuvar u èetvrtak nije imao rješenja za Jamesa koji je zakljuèio utakmicu s 45 koševa, 15 skokova i pet asistencija, uz šut iz igre 19-26. Ostao je samo èetiri poena prekratak za osobnim rekordom u doigravanju, ali je i postao i prvi igraè nakon legendarnog Kareema Abdul-Jabbara koji je u osam uzastopnih utakmica protiv Celticsa u playoffu ubacio najmanje 25 koševa.

“U ovakvom okruženju želite odigrati veliku utakmicu. Htio sam pomoæi suigraèima. Ovo je bila utakmica koja je trebala pokazati imamo li petlje i lijepo je vidjeti da smo bili sposobni vratiti se nakon poraza kod kuæe u petoj utakmici”, naglasio je junak dvoboja.

Dvaput je James kao èlan Clevelanda ispadao u doigravanju od Celticsa. U èetvrtak je pokazao koliko silno želi da mu se isto ne ponovi i u dresu Miamija. Veæ do poluvremena je ubacio 30 koševa i predvodio Heat do vodstva 55:42 koje gostima nije bilo teško saèuvati, pa i poveæati do kraja. Inaèe, rekord po broju poena u jednom poluvremenu u utakmicama doigravanja drži Eric Floyd koji je 1987. ubacio 39 koševa za Golden State protiv L.A. Lakersa.

Pored raspoloženog Jamesa, Miamiju u èetvrtak praktièki nije trebao nitko drugi, tako da je još samo Dwyane Wade ubilježio dvoznamenkasti broj koševa (17). Rajon Rondo je s 21 poenom i deset asistencija još jednom bio najbolji kod Bostona, ali ovom prigodom od toga nije bilo koristi. Loš dan Celticsa pokazuje i podatak o tek jednoj ubaèenoj trici iz 14 pokušaja.