Lillard: Spreman sam za MVP razinu

Kada su u pitanju predviđanja za MVP-a nadolazeće sezone generalni menadžeri diljem NBA lige birali su sigurno. Na samom vrhu su LeBron James, Steph Curry, James Harden dok se spominju i imena Russella Westbrooka i Kawhija Leonarda.

No, da li je tko pomislio na Damiana Lillarda koji iza sebe ima najbolju sezonu karijere? U razgovoru za lokalni portlandski radio Damian se dotakao ciljeva za nadolazeću sezonu, a to je ni manje ni vise nego MVP naslov regularne sezone:

“Što se tiče ličnih ciljeva za sezonu koja dolazi smatram da sam sposoban odigrati sezonu na MVP razini. Kao momčad možemo odigrati sasvim respektabilnu sezonu tako da mislim da se mogu nagraditi MVP nagradom”, kazao je optimistični Lillard.

Prethodne sezone Lillard je zabijao 25 poena te dijelio 6.8 asistencija po utakmici što je zaista impresivna statistika što dokazuje da popularni Dame bez sumnje posjeduje izuzetan napadački arsenal, no da bi se našao u razgovoru za MVP nagradu individualne statistike bi trebale porasti kao i uspjeh Portland Trail Blazersa kao momčadi.

Nagradu za najkorisnijeg igrača obično osvajaju igrači čije ekipe završe među top 5 ligi, a što se Portlanda tiče obrana treba skočiti na novi level kako bi napravili iskorak na Zapadu.