Leonard opet ozlijeđen, vraški isfrustriran

Kawhi Leonard je doživio još jedan “shutdown” za bolje sutra od strane San Antonio Spursa. Sinoć je objavljeno kako će negdašnji MVP finala te dvostruki Obrambeni igrač godine biti neaktivan na neodređeno vrijeme kako bi nastavio s rehabilitacijom kvadricepsa desnog koljena.

“Kawhi je ostvario značajan napredak te nastavlja u pravom smjeru što se tiče rehabilitacije. Ovo je najbolji pristup za sljedeće korake u njegovom povratku” – izjavio je generalni manager Spursa, RC Buford.

Trener svih trenera, Gregg Popovich, dao je naslutiti kako odluka deaktivacije Leonarda za cilj ima dugoročne beneficije:

„Nije reagiralo (koljeno) na način koji smo priželjkivali. Pokušao je, vraški je isfrustriran. Žarko želi igrati, no ako ćemo griješiti, radit ćemo to u svrhu opreza, njegovo zdravlja i mudrijeg pristupa“.

Odluka prestanka svih Leonardovih igračkih aktivnosti bila je zajednička te je uključivala trenersko obolje, zdravstvene, kao i rehabilitacijske djelatnike momčadi, uz uvid samog Kawhija.

“Pokušate reagirati na ono kako se osjeća nakon odigranih utakmica, ma koliko malo igrao. Jednostavno ne ide onako kako bismo htjeli, stoga ćemo ga deaktivirati na neodređeno vrijeme i ne znam koliko će to dugo trajati”procijedio je Popovich.

Iako Spursi i ovom sezonom pokazuju da su institucija te sa omjerom 29-16 trenutno drže treću poziciju Zapadne konferencije, prvi dio regularne sezone definitivno nije protekao kako su zamišljali. Leonard je odigrao samo 9 utakmica od mogućih 45, s time da se rijetko približavao trideset odigranih minuta. Individualno gledano, situacija mora biti frustrirajuća za igrača koji se ozljedio još u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije minulog doigravanja, u trenutku kada su Spursi vodili 20 razlike Warriorse.

Nakon Leonardove nesretne ozljede, Warriorsi su “pomeli” ostatak Spursa te se prošetali do titule prvaka. Nadamo se da će Kawhi bit u punom pogonu nakon All Star pauze, a dotad će teksaška momčad ovisiti o revitaliziranom odnosu Popovicha i Lamarcusa Aldridgea.