Olajuwon hvali Porzingisa: “Fantastičan je, mislim da na parketu može raditi što god želi”

NBA legenda Hakeem Olajuwon je izjavio da bi volio raditi s Kristapsom Porzingisom, ali da ipak misli da Latvijcu nije potrebna velika pomoć, jer je već odličan igrač.

“Mislim da je vrlo spretan i pametan. Njegova visina mu je prednost u postu. Igrač koji je vrlo vješt u post igri je za mene već odličan. To mu omogućava da igra lakše i opuštenije.”, rekao je Olajuwon.

Olajuwon u subotu nije imao šansu vidjeti uživo Porzingisa, jer on zbog manjih problema s leđima nije ulazio u igru tijekom utakmice protiv Houstona, igranoj u Toyota Centeru.

Osvrnuo se i na fizikalije latvijskog igrača.

“Svatko može fizički ojačati. On je čudesan, uvijek igra s velikom dozom samopouzdanja, koristi različite pokrete, a šutira i trice. Mislim da mu je post igra najvažnija zbog njegove visine i dužine ruku. Toliko je spretan da na parketu može činiti što god želi.”

Porzingis je izjavio kako je gledao puno Olajuwonovih videa, te da zna da je on s Rocketsima osvojio titulu 1994. godine pobijedivši u finalu upravo New York Knickse. Dao je i komentar o znanom Hakeemovom potezu, “Dream Shakeu”.

“Pokušao sam izvesti Dream Shake, no ne bih rekao da ga mogu izvesti tako dobro, kao što je on to činio.”, izjavio je Porzingis.