Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia 76ers

Dva najveća imena Philadelphije prošle sezone su promijenila središta. Andrew Bynum, nakon propuštene sezone u kojoj nije igrao ni minute potpisao je za Cleveland Cavalierse. Jrue Holiday je razmijenjen za Nerlensa Noela i pick prve runde drafta 2014. godine. Za svaku ekipu dođe vrijeme kada mora ući u rebuilding momčadi, a Philadelphia upravo ima takvu sezonu.

Trenutni roster sezonu 2013/14:

Lavoy Allen, James Anderson, Vander Blue, Kwame Brown, Michael Carter-Williams, Spencer Hawes, Mac Koshwal, Gani Lawal, Darius Morris, Arnett Moultrie, Nerlens Noel, Tim Ohlbrecht, Daniel Orton, Jason Richardson, Hollis Thompson, Evan Turner, Royce White, Rodney Williams, Tony Wroten, Khalif Wyatt, Thaddeus Young

Došli:

James Anderson, Vander Blue, Michael Carter-Williams, Mac Koshwal, Gani Lawal, Darius Morris, Nerlens Noel, Tim Ohlbrecht, Daneil Orton, Hollis Thompson, Royce White, Rodney Williams, Tony Wroten, Khalif Wyatt

Otišli:
Andrew Bynum, Jrue Holiday, Nick Young, Dorell Wright, Maalik Wayns, Royal Ivey

Sixersi su prošlu sezonu završili na razočaravajućem 9. mjestu u konferenciji. Imali su omjer pobjeda i poraza 34-48 i nedostajale su im četiri pobjede da sustignu Buckse i uđu u playoff. Naravno, sezona se smatra podbačajem jer u NBA ligi ekipa koja završi u sredini tablice, ne ulazi u playoff niti ima dobru poziciju za nadolazeći draft. Uz to, Doug Collins, nakon tri sezone provedene na klupi 76ersa, je raskinuo ugovor, ali je ostao u ekipi kao savjetnik.

Odsustvo Jruea Holidaya će unerediti napad Philadelphije. U prošloj sezoni Holiday je u prosjeku imao 8 asistencija uz 3,7 izgubljenih lopti po utakmici. Bez obzira na velik broj izgubljenih lopti Jrue je odlično dirigirao napadom Phile što mu je donijelo poziv na All-Star susret. 76ersi su odigralo puno loših utakmica prošle sezone; utakmica koje su trebale biti dobivene i u kojima je prosuto veliko vodstvo. To nije bila krivnja Jruea Holidaya, on je jedva uspijevao povezati konce na terenu prošle sezone. Kako će to ove sezone raditi Michael Carter-Williams, ostaje za vidjeti, no mladi razigravač uglavnom ne može pokraj starijih igrača biti kvalitetan vođa na terenu.

Nerlens Noel je ozlijedio koljeno prošle sezone i potpuni opravak zahtjeva 9 do 12 mjeseci stanke. Najveći problem kod ozljede prednjih križnih ligamenata  je mentalno stanje igrača kada se vrati na teren, odnosno strah od skoka i doskoka na tu nogu. Za Noela najrealniji povratak se čini poslije All-Star pauze.

Čelnici ekipe potpisali su Bretta Browna na mjesto glavnoga trenera. Nakon što su najduže čekali da zaposle novoga trenera, izbor im nije ostao blagodat, što je moguće naškodilo ekipi. Brown nije imao cijelo ljeto za planiranje i rad s ekipom, zbog čega će momčad izgledati još neorganiziranije i za pretpostaviti je da će proći dosta vremena dok Brown ne dovede ekipu pod kontrolu.

Ekipa nema nikakvu dubinu klupe. Na centarskoj poziciji, kako zamjena za Spencera Hawesa, je Kwame Brown. Bivši prvi pick drafta, koji se smatra jednim od najvećih draft pogrešaka ikada. Arnett Moultrie, Lavoy Allen, James Anderson i Tim Ohlbrecht ne izgledaju obećavajuće. Darius Morris je solidna zamjena na mjestu playa, ali daleko od onoga što je potrebno ekipi. Michael Carter-Williams treba mentora koji ga može uputiti u NBA svijet, ali to za sada nema u Philadelphiji.

Draft klasa 2014. godine je jedna od najpotencijalnijih, puno talenata dolazi u NBA, a Philadelphia ima par pickova pomoću kojih bi mogla izabrati dobre igrače. Zbog toga je za očekivati da uprava kluba odluči “tankirati” sezonu tj. Izgubiti što više utakmica kako bi imala što veće šanse na nadolazećem draftu. Iako, gledajući roster ekipe, nitko ni ne očekuje da postignu išta više od dna Istočne konferencije.

Sam Hinkie ima plan. Houston Rocketsi su stvorili moćnu ekipu, a to je rezultat Hinkieja koji je sletio u Philu i želi od nje stvoriti novu veliku momčad. Tko mu ne bi dozvolio da radi s ekipom što god hoće, makar to bilo “tankiranje” sezone, kada vidimo što je napravio s bivšom ekipom.

Prognoza: Dno Istočne konferencije

Što znači za Philu ako jednu godinu budu predmet ismijavanja? Ne bi se trebali čuditi ako budu imali najgori omjer u ligi jer će onda imati 25% šanse za dobivanjem prvoga picka kojime bi vjerojatno birali “novoga LeBrona”, Andrewa Wigginsa. No i ako ne ugrabe to čudo od djeteta, mnogo talenata ostaje na izbor: Julius Randle, Jabari Parker i Dante Exum samo su neki od mladića koji dolaze i koji bi trebali ostvariti sjajne NBA karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE