Porzingis o ozljedi zgloba: “Zovu me gušter, jer se brzo oporavim od ozljede”

Prije sezone im se ponajviše zbog odlaska Carmela Anthonyja predviđao potpuni raspad i mali broj dobivenih utakmica, no danas možemo reći da su New York Knicksi jedno od ugodnijih iznenađenja sezone. Njihov najbolji igrač Kristaps Porzingis je u sjajnoj formi, te ponajviše zahvaljujući njemu momčad iz “Velike jabuke” izgleda konkurentno i poletno ove sezone.

Sinoć su Knicksi bez većih problema pobijedili Miami, no ostali su bez najboljeg igrača. Porzingis nije završio utakmicu, jer je u prvoj četvrtini nakon samo dvije i pol minute igre, igrač Miamija Justise Winslow prilikom borbe za loptu nezgodno stao na desnu nogu Porzingisa, te se činilo kako se ozbiljnije povrijedio. Otišao je u svlačionicu, a zanimljivo je da su Knicksi čak imali namjeru da se Latvijac vrati na parket u drugom dijelu, no nakon razgovora s medicinskim timom, zaključeno je kako je bolje da se ne vraća na parket, jer je New York već tada imao dvoznamenkastu prednost.

Nakon utakmice je o ozljedi izjavio:

“Nadam se da ću moći nastupiti u idućoj utakmici. Zovu me gušter, jer se jako brzo oporavim od različitih ozljeda. Nadam se da nije ništa ozbiljno, medicinski tim će me pregledati, te sam pun nade da ću biti spreman za nedjeljnu utakmicu protiv Orlanda.”

Porzingis je trenutno četvrti najbolji strijelac NBA lige (27 poena u prosjeku) te je s 2,2 bloka po utakmici na prvom mjestu u NBA ligi.