Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento Kings

Najlošija ekipa prošle sezone u NBA ligi sa omjerom 19-63, niti u novu ne ulazi sa pretjeranim ambicijama da se predstavi kao ozbiljan kandidat za doigravanje.

Dvojcu iskusnih i najboljih u Kingsima: Kevin Martinu i Francisco Garcia, pridodamo mlade i perspektivne snage pod košem: Jason Thompson i Spancer Hawes, plus klupa sa Andres Nocioniem, Donte’ Greenom i veteranima Jacksonom i Thomasom i nekako nam se èini da taj korak do doigravanja ne bi trebao biti težak za napraviti. Ili možda bi? Još se od zamjene igraèa sa Chicago Bullsima od sredine prošle sezone govori o potrebi i želji za rekonstrukcijom momèadi ali oèito sada nije vrijeme za to. Pojaèanja dovedena ovoga ljeta jednostavno nisu kvaliteta koja se traži da bi se napravilo nešto više.

Transferi:

Dovedeni su slobodni igraèi Desmond Mason i Sean May, zamjenom Sergio Rodriguez, te potpisali ugovore sa novacima Tyreke Evansom i Omir Casspijem.

Ako postoji pozicija koje je u Sacramentu pokrivena sa kvalitetnim rješenjima èak i na klupi onda je to bek/krilo i baš tu bi se za svoje mjesto trebao izboriti Mason, igraè koji je prošle sezone imao velikih problema sa koljenom. Nelogièno. Jedan od moguæih razloga bi mogao biti što je Dasmond na glasu kao radnik i voða, èovjek kojeg suigraèi, u bilo kojoj ekipi da igra, veoma cijene. Možda on prodrma pomalo uspavane Kingse i pokaže im da bez rada, ma koliko god bili talentirani, nema uspjeha.

Kao slobodni igraè doveden je i May ali kod njega postoje odreðeni uvjeti koje mora zadovoljiti kako bi mu ugovor bio isplaæen u potpunosti. Naime, Sean ima velikih problema sa težinom, povezano sa time i sa koljenima, tako da su u Sacramentu preuzeli uvjete ugovora kakve ima i Williams u Grizzliesima. May mora zadržati odreðenu težinu da bi mu rata ugovora tog mjeseca bila isplaæena. Nadajmo se da æe uspjeti u tome. U tom sluèaju bi mogao biti solidno rješenje sa klupe iza mladog dvojca.

Evans je 4. izbor drafta i ako možemo uzeti Ljetnu ligu kao mjerilo onda bi pred njime mogla biti solidna NBA karijera. Problem bi mogao biti u tome što je Beno Udrih ozljeðen i od njega se oèekuje da zajedno sa Rodriguezom preuzme ulogu razigravaèa što nije njegova prirodna pozicija. On je combo guard kojemu više odgovara pozicija šutera ali tu je veæ Martin tako da ako misli doæi do ozbiljnijih minuta mora popraviti svoje razigravaèke sposobnosti.

Kljuèni igraè:

kevin_martinKevin Martin. Bez sumnje, najjaèe oružje Sacramento Kingsa. Nažalost, zbog èestih problema sa ozljedama i nešto lošije ekipe u kojoj igra nikako da doðe do All-Star utakmice, što zasigurno zaslužuje. Ovdje æemo se malo poigrati brojkama: sa 24.6 koševa po susretu treæi je bek šuter u cijeloj ligi, iz igre pogaða 42% kao i iza linije za tri poena. Kada je zdrav i spreman, jedan je od onih kojeg protivnik može zaustaviti samo prekršajem. Po broju slobodnih bacanja po susretu, 10.3, ispred njega je samo Dwight Howard dok je iza i jedan LeBron James. Prema najavama tijekom ljeta, Martin je konaèno zdrav i želi dokazati svima da nije samo igraè koji nabija velike brojke u lošem timu.

Prednosti i mane:

Prednost ove ekipe bi trebala biti njihova mladost i želja za dokazivanjem. Thompson, Hawes, Green, Evans i Casspi su svi redom veliki potencijali i buduænost Sacramenta. Za oèekivati je da trener poèetkom sezone ne bi trebao previše kemijati i da prednost imaju provjereni igraèi ali bilo bi lijepo, ako stvari krenu neželjenim smjerom, da ovi mladi igraèi dobiju dodatne minute.

Ali opet, s druge strane ta mladost je, uz manjak kvalitete, i najveæi minus Kingsa. Nebrojeno puta se pokazalo kako mladost sa sobom donosi i velike oscilacije. To je škola koju svi moraju proæi i nadajmo se da æe krajnji rezultat slièiti Portlandu koji je iz mlade i perspektivne ekipe izrastao u ekipu kojoj je doigravanje skoro pa zagarantirano.

Prognoza:

Još jedna bolna godina za Sacramento Kingse i njihove navijaèe. Jednostavno su napravili premalo da bi poboljšali svoju situaciju. Sve preko 25 pobjeda bio bi uspjeh za njih.

Latest Posts

NE PROPUSTITE