Pelicansi razmijenili Tima Fraizera u Wizardse

Tijekom noći je obavljena samo jedna manja razmjena u kojoj su sudjelovale momčadi Washington Wizards i New Orleans Pelicans. Čarobnjaci su put New Orleansa poslali trade exception klauzulu u vrijednosti od 2,1 milijun dolara i 52. izbor na večerašnjem draftu, a zauzvrat su dobili razigravača Tima Fraziera.

Dvadesetšestogodišnji Frazier je potpisao prošlog ljeta dvogodišnji ugovor s Pelicansima vrijedan nešto više od 4 milijuna dolara ukupno. Tijekom prošle sezone odigrao je 65 utakmica za Pelicanse (35 startao) i postizao u prosjeku 7,1 poena i 5,2 asistencije po meču. Unatoč solidnom doprinosu Fraizera u prošloj sezoni, on se nije uklapao u njihovu budućnost, pa su bivšeg produkta Penn Statea poslali u D.C.

Čarobnjaci su ovim potezom pronašli rezervnog playa kao zamjenu za Johna Walla, jer se prošlogodišnje pridošlice Trey Burke i Brandon Jennings nisu pokazale kao pojačanja. Tako su iskoristili trade exception klauzulu koju su dobili od Brooklyn Netsa kad su im poslali Andrewa Nicholsona, a zauzvrat dobili Bojana Bogdanovića. Zbog razlike u visini plaće, Washington je dobio mogućnost klauzulu od nekih 4 milijuna da iskoristi u godinu dana za pojačanje. Sada su dio te trade exception klauzule i 52. izbor na draftu proslijedili u New Orleans.

Nakon ove razmjene, oni trenutačno nemaju nijedan izbor na draftu, dok New Orleans sada ima dva izbora druge runde (40. i 52.). New Orleans je ovim tradeom napravio mjesta od dva milijuna dolara više pod salary capom za potpis Jruea Holidaya što im je prioritet na ovogodišnjoj ljetnoj tržnici.