Kelti se uključili u utrku za Drummonda?!

Nove trade glasine kruže jutros ponovno uz Boston Celticse. “Keltima” očajnički treba centar ili neko kvalitetno rješenje koje bi u playoffu moglo odgovoriti najtežim izazovima, barem u obrambenom segmentu. Na tržištu se nude neki igrač visoke razine, a Celticsi su stoga ozbiljno zainteresirani jer prilika neće biti puno.

Detroit Pistonsi ispitivaju tržište za Andrea Drummonda koji želi veće izazove. Međutim, neće tek tako pustiti svog ponajboljeg igrača pa bi se moglo dogoditi da će Celticsi morati zauzvrat ponuditi neku ekstra-dodatnu vrijednost.

Dallas Mavericski i Toronto Raptorsi su odavno iskazali interes za centra Pistonsa pa je pitanje što Kelti mogu ponuditi s obzirom na privatnu povezanost Drummonda s Porzingisom (Mavs) i Lowryjem (Raptors). U slučaju neuspjelih pregovora izgledno je da će se Celticsi okrenuti prema pokrivanju “četvorke” i Danila Galinarija, no ta je opcija manje realna jer će tada biti prisiljeni dati nekog od svojih jačih aduta.

U slučaju razmjene s Pistonsima, Kelti će morati ponuditi vjerojatno Gordona Haywarda ili Marcusa Smarta. Hayward se čini kao dosta povoljna opcija jer ima nešto deblji ugovor od Drummonda pa bi Pistonsi mogli u razmjenu uključiti i nekog rookijea ili veterana kako bi ostali unutar zone salary capa, što im je u konačnici glavni cilj…