Michael Jordan: “Isiah Thomas se ponašao kao g***o”

U novoj epizodi ESPN-ovog dokumentarca “The Last Dance” su predstavljeni najveći rivali Michaela Jordana i Chicago Bullsa u ranom razdoblju njegove karijere, Detroit Pistonsi, poznati i pod nadimkom “Bad Boysi”.

Jordan je govorio o legendi Pistonsa, Isiahu Thomasu. Potonji se odbio rukovati s Jordanom nakon što su ih Bullsi “pomeli” u finalu Istočne konferencije 1991. godine. Kao rezultat toga, Jordan je priznao da u to vrijeme nije previše volio Thomasa.

Možete mi pokazati što god želite. Ne postoji način na koji me možete uvjeriti kako on nije bio g***o.

Bilo je to sjajno dostignuće za Bullse, budući da su Bad Boysi bili njihova najveća prepreka tijekom kasnih 80-ih i ranih 90-ih. Tolika, da su upravo Pistonsi eliminirali Bullse iz doigravanja tri sezone zaredom do doigravanja 1991. godine. Pobijedivši ih u toj sezoni – i to tako uvjerljivo, Jordan i Bullsi konačno su se uspjeli “riješiti svojih demona”, koji su ih dugi niz godina mučili.

Thomas očito nije bio previše sretan zbog “metle”, posebno imajući u vidu kako su ih Bullsi nakon dugo godina uspjeli “pročitati”. Takav je bio Thomasov natjecateljski duh, on se jednostavno nije osjećao dobro nakon što su ga ponizili na parketu.