Parsons želi max ugovor

Očito je da veza između krilnog igrača Chandlera Parsonsa i njegovih dosadašnjih poslodavaca, Dallas Mavericksa, neće dočekati jesen.

Nakon nekoliko sezona u kojima je nosio dres Houston Rocketsa, Parsons je 2014. godine kao slobodan igrač potpisao ugovor s Dallasom, koji mu je donosio nešto više od 15 milijuna dolara godišnje. To mu očito nije dovoljno, te ovo ljeto želi potpisati maksimalni ugovor s nekom ekipom.

Ipak, vodstvo Mavericksa ima neke druge planove. Parsonsu su dali na znanje kako neće dobiti više novaca, dok prostor u salary capu misle potrošiti na neke druge slobodne igrače,  prvenstveno Mikea Conleya i Hassana Whitesidea. Već nekoliko dana “šuška” se i o odlasku Dirka Nowitzkog iz Mavericksa u Golden State Warriorse te polako postaje jasno da NBA prvake iz 2011. godine očekuje turbulentno razdoblje sljedećih nekoliko ljeta.

27-godišnji Parsons je imao dosta problema s koljenima za vrijeme igranja u Teksasu, ali smatra kako mu to neće predstavljati probleme u daljnjem razvoju karijere te se nada da će mu neka ekipa ipak ponuditi iznos od 22 milijuna za sljedeću sezonu.

U prošloj je sezoni odigrao 61 utakmicu te je za nešto manje od pola sata po utakmici prosječno ubacivao 13,7 koševa uz 4,7 skokova. Brojke mu možda i ne osiguravaju maksimalni ugovor, no nije sporno da Parsons ima potencijala te nam ostaje za vidjeti u čijem će dresu zaigrati u narednoj sezoni.