Boogie nikada nije želio prestati igrati s Davisom: “Mislim da smo strašan duo”

DeMarcus Cousins ​​i Anthony Davis uživali su u kratkom zajedničkom igranju u dresu New Orleans Pelicansa od 2017. do 2018. godine.

Tako je Cousins ​​u potpunosti iskoristio priliku da se ponovno “ujedini” sa šesterostrukim All-Star igračem kada je ranije ovog mjeseca pristao na jednogodišnji ugovor vrijedan 3,5 milijuna dolara s Los Angeles Lakersima.

AD i ja smo puno puta pričali da bi opet bili suigrači, kazao je Cousins ​​novinarima u srijedu, uključujući i Ryana Warda iz ClutchPointsa. Nikad nismo željeli da se to završi, ali sve se događa s razlogom. Prilika se pojavila i ja sam odlučio da se to opet dogodi.

Cousins je nedvojbeno igrao svoju najbolju košarku uz Davisa, u prosjeku je imao 25 poena, 12,7 skokova, pet asistencija, 1,6 ukradenih lopti, i 1.5 blokova po utakmici u 65 nastupa za Pelicanse.

Međutim, Cousinsova 2017-18 sezona bila je prekinuta kada je on ozlijedio lijevu Ahilovu tetivu. U travnju je 28-godišnjak pretrpio još jednu ozbiljnu ozljedu – napukli lijevi kvadriceps – ali se vratio na vrijeme za finale NBA lige.

Bilo je jasno da Cousins ​​nije bio u vrhunskoj formi tada, no sada kaže da je njegov mišić u potpunosti zdrav, a Cousins ​​vjeruje da će on i AD u nadolazećoj sezoni biti “strašan duo”.

Mislim da smo prilično strašan duo, rekao  je Cousins. To je jedan od razloga što smo ponovno htjeli postati suigrači. Shvatili smo koliko smo jedan drugoga činili boljim, koliko smo činili igru ​​lakšom jedan drugome te mislim da oboje cijenimo međusobnu prisutnost, ali kad još k tome dodamo LeBrona Jamesa, samo ću reći da njegov “životopis” govori sam za sebe, dodao je.