Karl-Anthony Towns: “Želio sam igrati kao Magic”

Nekadašnji prvi pick drafta iz 2015. godine Karl-Anthony Towns nastavlja podizati svoju razinu igre iz sezone u sezonu. Osvrnuo se na svoje početke treniranja košarke i na koji način ju je htio igrati u nedavnom intervjuu za Star Tribune.

Prije razvijanja svoje centarske igre, KAT-a je trenirao njegov otac koji je s njim vježbao vođenje lopte i šut.

”Tijekom svog odrastanja svi su mi govorili na koji bi način trebao igrati košarku, što nikad nije bio način na koji sam ja želio igrati. Igrao sam košarku kako sam ja htio. Nisam htio biti tradicionalni centar. Htio sam igrati kao Magic Johnson, trčati tranziciju i šutirati kao play.”

Te godine, drugi pick drafta imali su Lakersi. John Calipari mu je savjetovao da bi možda trebao otići u grad Anđela.

”Ne zanima me L.A. Želim biti prvi pick drafta.” kratko mu je odgovorio Towns.

Osim velikih planova na terenu, ima velike planove i izvan terena.

”Želim osvojiti prsten, želim osvojiti više prstenova. Želim sve to postići, ali i biti u mogućnosti jednog dana reći kako sam iskoristio ovu igru kako bih pomogao drugima i učinio njihove živote boljima. Želim biti u mogućnosti reći da sam učinio više van terena nego na terenu, i ako uspijem u toj namjeri do kraja svoje karijere, sa sigurnošću ću moći reći da sam ponosan na sebe i način na koji sam je završio.”

Minnesota Timberwolvesi su ove godine na omjeru 25-16 i nalaze se na odličnom četvrtom mjestu u jakoj Zapadnoj konferenciji. Ako se ne dogode kakve teške ozljede, mogli bi ući u playoff nakon daleke 2004. godine i Kevina Garnetta.