Russell Westbrook produžio s Oklahomom

Sada je i službeno: playmaker Russell Westbrook i Oklahoma City Thunder su postigli dogovor oko produženja suradnje.

ESPN prenosi:

Russell Westbrook je prihvatio ponudu Thundera, a ugovor će biti potpisan danas. Tehnički gledano, u pitanju su ponovni pregovori ovogodišnjeg ugovora i produženja po principu 1+1 za Westbrooka. Ukupna vrijednost iznosi oko 85,7 milijuna i sitniš.

Westbrook – koji je trebao iduće sezone inkasirati 17 769 374 dolara – ipak će na svoj račun dodati nešto drugačije cifre:

  • 2016-17: $26 540 100
  • 2017-18: $28 530 608
  • 2018-19: $30 521 115 (player opcija)
  • ukupno: $85 591 823

Po novom dogovoru, dobio je povišicu od 8 milijuna te priliku da uplovi u vode slobodnih agenata na ljeto 2018. godine, kada će imati 10 godina iskustva u ligi i mogućnosti za veću stopu maksimalnog ugovora, po aktualnim pravilima CBA.

S druge strane, Thunder se na neki način osigurao nakon gubitka jednog od dva superstara, Kevina Duranta koji je odabrao Golden State Warriorse ovog ljeta. Nedvojbeno, njihov primarni cilj jeste pobjeđivanje s Westbrookom. Budući da je Westbrook zaključan za iduće ljeto, Thunder će imati priliku loviti još jednu zvijezdu – možda Blakea Griffina – pokušavajući kompletirati jezgru tima koja već uključuje visokog igrača Stevena Adamsa.

Ukoliko plan pođe u krivom smjeru, Oklahoma City uvijek može razmijeniti Westbrooka nakon šest mjeseci. Ako potpiše ugovor danas, slobodan za trade će biti 4. veljače (12 dana prije trade deadlinea). S jednom sezonom do kraja ugovora, Thunderi bi vjerojatno dobili bolju stvar zauzvrat tada nego što sada imaju bez produženja.

Bilo da odaberu plan A ili plan B, Oklahoma je sada u mnogo boljoj poziciji nego prethodnih tjedana. Ovo predstavlja veliku pobjedu za franšizu, koja je izgubila dosta sjaja na svom štitu odlaskom Duranta.

Westbrook, ipak, dobija finu povišicu za vezanje.