Cousins: Ne razumijem poteze uprave

Na samom NBA draftu, Sacramento Kingsi su birali Georgiosa Papagiannisa (via trade), velikog centra u reketu, iz Grčke. Prvenstveno, taj potez je naišao na neka pitanja s obzirom na to da ekipa u rosteru ima visoke igrače u DeMarcusu Cousinsu i Willie Cauley-Steinu. Očigledno, Papagiannis je bio na vrhu liste Kingsa u tom trenutku, ali čisto informativno, na raspolaganju su , još uvijek bili Denzel ValentineHenry EllensonWade Baldwin. (Valentine i Baldwin su prikazali odlične predstave tijekom Ljetne lige; Papagiannis je izgledao kao neko tko je na samom početku puta, bilježeći 5,2 poena uz 35,7% šuta iz igre, grabeći 4,8 skokova za nešto više od 20 minuta po utakmici.)

To je vjerojatno dovelo do ovog Cousinsovog tweeta (što je kasnije opisano kao komentar na njegov tečaj yoge).

Što Boogie zapravo misli o potezima uprave Kingsa ovog ljeta?

Ne razumijem u potpunosti što se događa. Kontroliram ono što je u mojoj moći, pustio sam ih da rade svoje poslove“, rekao je Cousins na početku trening kampa reprezentacije SAD.

Ponovio je neke svoje prethodne izjave uz nezaobilazno ‘samo radim svoj posao’. Nije zvučalo baš kao dobra reklama za upravu Kingsa.

S ekipom SAD-a, Cousins je igrao u ekipi koja je izgledala kao startna petorka –  Kyrie IrvingKlay ThompsonCarmelo AnthonyKevin Durant i Cousins. Izgleda da je u dosta boljoj fizičkoj formi nego prošle sezone, izgubio je višak kilograma i kretao se veoma dobro u jačem tempu igre.

Nazad u Sacramentu su pokušali napraviti neke solidne, ne baš spektakularne, poteze na ljetnoj tržnici. Potpisali su Arrona Afflaloa, Matta Barnesa, Garretta Templea i Anthonyja Tollivera. Kasnije na draftu, svojim drugim izborom su birali Skala Labissierea, koji je pokazao potencijal tijekom Ljetne lige i možda bi bio bolji kandidat od Cauley-Steina za uparivanje s Cousinsom (naravno, još se dosta mora razvijati). Razmijenili su Marca Belinellija za 22. pick kojim su birali Malachija Richardsona, koji je pokazao dobre defenzivne kvalitete u Las Vegasu. Pustili su Rajona Rondoa bez borbe, pa će u idućoj sezoni mjesto startnog organizatora igre pripasti Darrenu Collisonu.

Sigurno je da Kingsi najviše računaju na novog trenera Davea Joergera i njegove sposobnosti da posloži slagalicu na pravi način, te da se u Sacramentu konačno gleda playoff košarka u novootvorenoj dvorani. No, to ćemo još vidjeti, a do tada se većina NBA gledatelja slaže s Cousinsom – ne razumijemo baš u potpunosti što se dešava u glavnom gradu Kalifornije.