Frye: “Cavsi nisu građeni da se žrtvuju jedni za druge”

Nešto očito nije bilo u redu u redovima Cleveland Cavaliersa, a Channing Frye smatra da je najveći problem momčadi bila kemija na terenu, a ne izvan njega.

Frye, koji je prije par dana bio razmijenjen  u Los Angeles Lakerse, je u subotu pojasnio zašto smatra da stvari u Clevelandu nisu funkcionirale kako treba.

“Mislim da to jednostavno nije funkcioniralo”, rekao je Frye Ohmu Youngmisuku s ESPN-a. “Ne mislim da je riječ o kemiji izvan terena, jer sam bio tamo te sam cijelo vrijeme razgovarao s tim momcima. Mislim da su mnogi od tih igrača uspjeli u različitim sustavima, ali da nije bilo dovoljno vremena da se prilagode tome da to čine na određeni način i u novoj momčadi, a to se događa.”

Cavsi su ušli u sezonu s osam novih igrača na rosteru, uključujući Isaiaha Thomasa, Jaea Crowdera, Dwyanea Wadea i Derricka Rosea. Pridonijeli su tome da su Cavsi imali drugu najgoru obranu u ligi, što je dovelo do krize u momčadi te konstantnog povlačenja po medijima jesu li oni uopće još ozbiljan kandidat za osvajanje prstena.

Niti jedan od navedenih igrača nije ostao u momčadi nakon trade deadlinea.

“Morate staviti sve ove različite osobnosti i skupine zajedno, a ponekad to ne može dobro funkcionirati”, dodao je Frye, koji se pridružio Cavaliersima 2016. godine i pomogao im osvojiti prvi naslov prvaka u povijesti franšize.

Veterana su Cavsi poslali u Lakerse zajedno s Thomasom i Clevelandovim prvim izborom drafta 2018. u zamjenu za Jordana Clarksona i Larryja Nancea Jr.