Thomas i Chandler dopunili listu ozlijeđenih u Knicksima

Tyson Chandler i Kurt Thomas dodani su na listu ozlijeđenih igrača u New York Knicksima. Vodstvo momčadi je danas objavilo kako će Chandler zbog sitne ozljede diska u kralježnici biti odsutan oko tjedan dana, dok bi Thomas mogao propustiti ostatak sezone.

Veteran je, naime, ponovno ozlijedio sada već kronično problematično desno stopalo. Planira se da će biti odsutan između dva i četiri tjedna, ali, uzevši u obzir da mu je već 40 godina, ozljeda bi mogla značiti i kraj sezone.

Kompletna visoka linija Knicksa je sada u rasulu. Kako je u tekućem mjesecu potvrđeno kako je za Amar’ea Stoudemirea i Rasheeda Wallacea regularna sezona gotova, uz ozljede najboljeg obrambenog igrača lige prošle sezone te vrijedne reserve, stvari teško mogu izgledati lošije.

Wallace, koji je operirao stres-frakturu lijevog stopala, možda više nikad neće zaigrati u NBA ligi. S druge strane, donedavno standardan All-Star igrač, Stoudemire, mogao bi se, ako sve bude išlo po planu, vratiti za utakmice doigravanja.

S odnedavno lakše ozlijeđenim Carmelom Anthonyjem, sada Knicksi imaju svega 10 zdravih igrača. Glavna bi se zvijezda tima mogla vratiti na sutrašnjoj domaćoj utakmici protiv Orlanda, ali se to danas ne može sa sigurnošću potvrditi.

Čak i sa zdravima Anthonyjem i Chandlerom, Knicksi će imati samo 12 igrača, od čega samo dvojicu prirodnih centara, Chandlera i još jednog bivšeg najboljeg obrambenog igrača, Marcusa Cambyja, koji je ove sezone igrao u tek 20 utakmica i, sa svojih 38 godina, teško može prihvatiti teret velike minutaže.

Kako Knicksi na platnoj listi već imaju maksimalnih 15 igrača, morat će nekoga otpustiti ako žele ojačati ekipu. Najlogičniji kandidat za to je upravo Wallace pošto bi se i teoretski mogao vratiti tek za drugu rundu doigravanja jer je planirano vrijeme oporavka od šest do osam tjedana, no, to nije vrlo vjerojatno ako se uzme u obzir da je i njemu 38 godina i da nije igrao od sredine prosinca. Ostaje za vidjeti za kakvu će se odluku vodstvo Knicksa opredijeliti u narednom periodu.