Trenutak kad je Barkley shvatio da je Jordan bolji od njega

Charles Barkley je rekao da mu je to bila jedna od gorih noći u životu. U razgovoru s Billom Simmonsom se prisjetio sezone 92/93 i jednog od najvećih duela u povijesti NBA Finala.

Znate, oduvijek sam mislio da sam upravo ja najbolji igrač, da budem iskren s vama. Uvijek sam mislio da je Michael Jordan imao bolje suigrače od mene kad je pobjeđivao.

Kad sam napokon došao u Phoenix, bio sam na razgovoru s pokojnim Cottonom Fitzsimmonsom i rekao sam mu:

“Gle, ja sam najbolji košarkaš na svijetu. Dan Majerle, Kevin Johnson… To su suigrači koji su mi trebali. Ove godine idemo u Finale.

Znaš da te tamo čeka Michael. – odgovorio mi je Fitzimmons

Mislim da sam bolji od Jordana.

Vidjet ćemo te kad dođeš tamo.” – poručio mi je Fitzimmons

Došli smo do Finala i igrali smo prvu utakmicu. Osjetila se nervoza u ekipi, mučili smo se na terenu. Pritisak je pojeo neke igrače u ekipi. Ja sam odigrao solidno, ali mislim da su neki igrači bili previše nervozni. Prije druge utakmice finala sam pričao sa svojom kćerkom, rekla mi je:

” – Tata, nikad mi nisi lagao. Hoćete li pobijediti danas?

– Srce, tvoj tata je najbolji košarkaš na svijetu. Izdominirat ću ih danas i osvojit ćemo naslov.”

I sjećam se… Mislim da sam zabio 46 ili 47 poena, odigrao sam odlično (zabio si 42 Charles, ali nema veze). Ali Michael je zabio oko 42 koša, imao 12 skokova i 9 asistencija!

I vratio sam se kući tu noć i vidio svoju uplakanu kćer kako mi govori:

” – Tata, opet ste izgubili.

– Srce, mislim da je Michael Jordan bolji od mene.

– Ali tata, nisi nikad prije to rekao.

– Nikad prije se nisam ovako osjećao.

 

Bullsi su na kraju pobjedili Sunse 4:2 i tako osvojili treći uzastopni naslov prije nego što se Michael Jordan prvi puta umirovio. Ispod možete vidjeti statistiku Barkleya i Jordana u ovom finalu.

statsUntitled