Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rodman finalist izbora za Kuæu slavnih

Poznata su imena 12-orice finalista izbora za košarkašku Kuæu slavnih u Springfieldu. Meðu njima je i ime Dennisa Rodmana, zloèestog deèka NBA lige i peterostrukog vlasnika prstena namijenjenom prvaku.

Dva je naslova Rodman osvojio s Detroitom, tri s Chicagom, a dva je puta (1990. i 1992.) izabran i za All-Stars utakmicu. Posebno je bio poznat po svom skakaèkom umijeæu, buduæi da je rekordnih sedam uzastopnih godina predvodio ligu u toj statistièkoj rubrici (1992.-1998.), ali i sjajno odraðivanim obrambenim zadacima, pa je tako sedam puta u karijeri izabran u prvu obrambenu petorku lige, a dva je puta bio najbolji obrambeni igraè NBA lige (1990. i 1991. godine).

Uz Rodmana, u uži izbor za prestižno priznanje ušli su Maurice Cheeks, Jamaal Wilkes, Tex Winter, Chris Mullin (èlan Dream Teama 1z 1992. godine), Ralph Sampson, Teresa Edwards, Tara VanDerveer, Dick Motta, Herb Magee, Hank Nichols i Al Attles.

Za konaèan odabir u Kuæu slavnih kandidati moraju dobiti najmanje 18 glasova od komisije koju èine 24 èlana. Imena izabranih bit æe objavljena 3. travnja u Houstonu, a sama ceremonija primanja bit æe održana u Springfieldu od 11. do 13. kolovoza.

Meðu slavnim imenima koja se nisu našla na ovogodišnjem popisu finalista za Hall of Fame su Don Nelson, trener s najviše ostvarenih pobjeda u NBA ligi, i ponajbolji šuter svih vremena Reggie Miller.

Latest Posts

NE PROPUSTITE