Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nevjerojatan preokret Orlanda protiv Miamija

Košarkaši Orlanda su dobili veliki floridski derbi. Kao gosti su u èetvrtak naveèer pobijedili Miami u gostima 99-96 i tako toj momèadi nanijeli drugi poraz zaredom (nakon Chicaga).

Miami je na omjeru 2-3 nakon All-Star utakmice, a nastavak rasporeda mu donosi niz novih teških utakmica (San Antonio, Chicago, LA Lakers, Portland…). Ovaj poraz u èetvrtak je posve èudan jer je Miami kontrolirao utakmicu i u treæoj èetvrtini je imao èak 24 poena prednosti. No, u tom je trenutku Orlando napravio seriju od 40-9. Od vodstva 73-49 Miamija rezultat se okrenuo na 89-82 za goste.

U toj je seriji odlièno odigrao Jason Richardson koji je ubacio 11 od ukupno 24 poena. Njegove tri trice su torpedirale Miami, dok je Dwight Howard konstantno lomio suparnièku obranu, te je na kraju ogled završio sa 14 poena, 18 skokova, te po pet asistencija i blokada. Svakako treba spomenuti i da je Jameer Nelson 12 od ukupno 16 poena postigao u drugom poluvremenu.

Zvijezde Miamija su potpuno nestale s parketa u drugom dijelu. U posljednjoj je èetvrtini Wade gaðao 0-4, a James 0-2. Kombinirano su pucali 3-13 iz igre kroz cijelo drugo poluvrijeme, a sva tri šuta je ubacio James, što znaèi da Wade nije zabio iz igre u drugom dijelu, makar je utakmicu završio sa 28 poena. Najbolji je bio LeBron James sa 29 poena, šest skokova i èetiri asistencije, a za Miami je debitirao i Mike Bibby. Odigrao je 20 minuta, te je ubacio tri poena uz tri asistencije.

Miami je na kraju ipak imao šansu za produžetak, ali su u zadnjem napadu promašili èak tri šuta (Bosh, James i Bibby).

Utah je upisala èak osmi poraz u posljednjih devet utakmica. Ovaj put su poraženi od Denvera na svom parketu 103-101, a doslovno je nemoguæe u zadnjim stotinkama utakmice promašio domaæi igraè Andrej Kirilenko. Denver je vodio 103-101 kada je Martin izvodio loptu sa strane, a ona mu se iskliznula iz ruku i došla do Kirilenka. Ruski je igraè imao dovoljno vremena da zakuca, položi ili napravi što god hoæe jer mu je put prema košu bio posve prazan. No, nakon skoka njemu je lopta pobjegla iz ruku, udarila u obruè i odskakutala izvan terena, èime je domaæin ostao bez produžetka.

Najbolji je igraè kod pobjednika bio Ty Lawson sa 23 poena, šest skokova i pet asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE