Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Crawford odveo Atlantu do druge pobjede

Atlanta Hawksi ostvarili su drugu pobjedu u ovogodišnjem doigravanju. Ponovno se utakmica protiv Orlando Magica odluèivala u posljednjim sekundama u kojima je Atlanta uspjela pogoditi svoje šuteve i pobijediti 88-84.

Kao što se moglo i oèekivati, cijela je utakmica protekla u izjednaèenom ritmu. Prva èetvrtina završena je rezultatom 25-25, a Joe Johnson je u prvom dijelu igre postigao 9 svojih poena. Drugu èetvrtinu bolje otvara Atlanta, prisilili su Orlando na nekoliko promašenih šuteva i došli do prednosti od 14 poena razlike košem Kirka Hinricha. Do kraja poluvremena Orlando je uspio smanjiti razliku na 9 poena.

Orlando otvara treæu èetvrtinu serijom 9-2 i vrlo brzo vraæa utakmicu u neizvjesne vode. Imali su i nekoliko prilika za preuzeti vodstvo, ali ipak su igraèi Hawksa uspjeli zadržati prednost i u posljednju èetvrtinu uæi sa rezultatom 66-62.

Poèetak èetvrtine ponovno pripada Orlandu koji nakon manje od dvije minute igre preuzima prednost. Ali njihova prednost nije dugo trajala jer Atlanta radi novu seriju, ovoga puta 10-0, od èega je Jamal Crawford ubacio 6 poena, te odlazi na prednost od 8 poena razlike. No Orlando se nije predavao, vrlo brzo su se vratili u utakmicu, a 2 i pol minute prije kraja gotovo je došlo do veæeg incidenta.

Zaza Pachulia napravio je prekršaj nad Dwightom Howardom, a to se nije svidjelo Jasonu Richardsonu koji ulazi u sukob s Pachuliom. Vidjeli smo nekoliko blažih udaraca glavom Pachulije i naguravanje meðu igraèima, no ipak je sve smireno na vrijeme. Pachulia i Richardson su zbog ovoga zaradili iskljuèenje sa susreta. Nakon ovog “bliskog susreta” ekipe su se izmjenjivale u vodstvu do kraja utakmice. Brandon Bass pogodio je šut minutu prije kraja za vodstvo Orlanda 84-83. Odmah nakon njega Al Horford pogaða još jedan šut te dovodi svoju momèad u minimalno vodstvo. Sljedeæi napad Turkoglu promašuje tricu, a do kraja je ostalo 28 sekundi. Loptu dobiva Jamal Crawford i pogaða tešku tricu od table za rezultat 88-84 i drugu pobjedu Atlante u ovoj seriji.

Heroj Hawksa, Crawford postigao je 23 poena s klupe. Johnson je ubacio 25 poena uz po 5 skokova i asistencija, a Josh Smith je ubacio 15 poena i uhvatio 10 skokova.

Ponovno je kod Orlanda najbolji bio Dwight Howard sa 21 poenom i 15 skokova. Izbaèeni Richardson postigao je 14 poena uz 9 skokova, a dobar je bio i Jameer Nelson sa 13 poena, 10 asistencija i 4 skokova.

Sljedeæa utakmica ovih ekipa igra se 25. travnja u 01.00 sati ponovno u dvorani Hawksa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE