Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi u velikim problemima, Chicago izjednaèio

Noæas smo vidjeli dva nova susreta na NBA parketima. Chicago Bullsi uspjeli smo izjednaèiti seriju protiv Atlanta Hawksa, dok je Dallas ponovno bio bolji od Los Angeles Lakersa i poveo u seriji 2-0.

Dallas Mavericksi obavili su sjajan posao u prve dvije utakmice drugog kruga. Nakon pobjede 96:94 u prvoj utakmici, noæas su slavili rezultatom 93:81 i sa vodstvom od 2-0 u seriji ih oèekuju dvije domaæe utakmice. Sigurno je da su Lakersi u nezavidnom položaju te im ozbiljno prijeti ispadanje iz doigravanja. Lakersi su davne 1977. godine protiv Portlanda posljednji puta izgubili prve dvije domaæe utakmice u nekoj rundi doigravanja.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Derrick Rose (25)
  • Asistencije: Derrick Rose (10)
  • Skokovi: Joakim Noah (14)
  • Ukradene lopte: Kobe Bryant (5)
  • Blokade: Josh Smith (4)

Lakersi su nešto bolje otvorili susret te su poentirali u prvih napada, no nisu se uspjeli odvojiti na veæu prednost. Pred kraj prve èetvrtine ponovno sjajni Dirk Nowitzki sa pet svojih poena odvodi Dallas na prednost 26:20. Prednost Dallasa je iznosila 7 poena kada Lakersi zovu timeout i nakon njega rade seriju 10-0, no do kraja poluvremena Dallas nošen Nowitzkim ponovno preuzima vodstvo i na veliki odmor se odlazi sa prednošæu gostiju od dva poena. Dallas je uspio održati to vodstvo, ne dopuštajuæi Lakersima da izjednaèe rezultat. U posljednjoj èetvrtini na scenu stupa J.J. Barea koji je svojim prodorima pod koš izluðivao obranu Lakersa koja nije imala rješenje za njega. Njegovom sjajnom dionicom Dallas odlazi za prednost od 15 poena razlike 4 minute prije kraja i Lakersi su se veæ tada morali pomiriti s porazom. Na kraju utakmice vidjeli smo i nesportski potez Rona Artesta koji je udario Bareu po licu i zaradio iskljuèenje s utakmice.

Dirk Nowitzki ponovno je pogaðao svoje karakteristiène šuteve i bio nerješiva zagonetka za Lakerse. Postigao je 24 poena uz 7 skokova. Shawn Marion je takoðer vrlo dobro odigrao i ostvario 14 poena i 9 skokova, dok je Barea sa svojih 12 poena i 4 asistencije, te sjajnom igrom u posljednjoj èetvrtini, uspio odvojiti Dallas na kljuènu razliku koju Lakersi više nisu uspjeli dostiæi.

“Da mi je netko prije poèetka rekao da æemo imati vodstvo od 2-0 ne bih mu vjerovao”, izjavio je Nowitzki nakon utakmice. “Ali mislim da smo zasluženo došli do obje pobjede.”

Kod domaæina najbolje je odigrao Kobe Bryant sa 23 poena, 5 ukradenih lopti i 3 asistencije, a Andrew Bynum je pridodao 18 poena i 13 skokova. Jedan od razloga zašto su Lakersi izgubili je njihov katastrofalan šut za tri poena, pogodili su samo dvije trice od 20 pokušaja, a i te dvije su ubacili kada je utakmica veæ bila riješena. Ukoliko žele zadržati šanse za prolazak dalje morat æe pružiti puno bolju igru od današnje.

“Oèajni? Teška je to rijeè”, rekao je Bryant na pitanje kakvo je stanje u Lakersima. “Ako igramo oèajnièki, onda ne igramo kako znamo i možemo. Moramo se opustiti, koncentrirati se na one stvari koje krivo radimo, imamo dovoljno vremena da sve ispravimo.”

Sljedeæa utakmica igra su u Dallasu 7. svibnja u 03.30 po našem vremenu te æemo na toj utakmici dobiti odgovor mogu li se Lakersi vratiti u igru ili æe Dallas doæi na korak do prolaska u finale Istoène konferencije.

Chicago je uspio izjednaèiti seriju protiv Atlante pobjedom 86:73 u tvrdoj utakmici u kojoj su obranom uspjeli doæi do pobjede. Na kraju prve èetvrtine Bullsi su uspjeli napraviti seriju 10-2 i tako se odvojiti na 6 poena prednosti rano u utakmici. Tu su prednost održavali te ju i poveæali u drugoj èetvrtini, polaganjem Derricka Rosea pred kraj poluvremena prednost je iznosila 12 poena razlike. Drugo poluvrijeme bilo je nastavak igre iz prvog, ekipe su uglavnom bile izjednaèene, a Chicago bi se polako odvajao od protivnika. No ipak na kraju ove èetvrtine Atlanta se serijom 8-2 uspijeva približiti na 7 poena razlike, ali Chicagu nije puno trebalo da tu prednost vrati na +14 sredinom posljednje èetvrtine. Hawksi su se uspjeli vratiti na jednoznamenkast zaostatak, ali nisu bili u moguænosti ozbiljnije zaprijetiti Bullsima u ovoj utakmici.

Derrick Rose je ponovno predvodio svoju momèad sa 25 poena, 10 asistencija i 6 skokova, ali moraju se spomenuti i 8 izgubljenih lopti te slab šut 10-27, od èega 1-8 za tri poena. Dvoznamenkast broj koševa još su ostvarili Joakim Noah, 19, i Luol Deng, 14. Najbolji kod Hawksa bio je Jeff Teague sa 21 poenom, a Joe Johnson pridodao je 16.

“Ovakve šuteve inaèe pogaðam, ali danas me nije išlo”, rekao je Rose nakon utakmice, dajuæi do znanja da ne namjerava stati s uzimanjem velikog broja šuteva tijekom utakmica. “Protivnici mi dozvoljavaju situacije za šut pa æu i nastaviti šutirati.”

Serija se nakon ove utakmice seli u Atlantu gdje æe se 7. svibnja od 01.00 igrati treæa utakmica u kojoj æe Chicago pokušati uzvratiti za domaæi poraz u prvoj utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE