Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Održan treæi sastanak izmeðu lige i igraèa

Danas je održan novi, treæi nakon poèetka lockouta, sastanak izmeðu predstavnika igraèa i NBA lige. Kao i na prošlom sastanku, samo su najvažnije osobe s obje strane prisustvovale.

Prošli sastanak trajao je 6 sati, ovaj je bio neznatno kraæi, oko 5 i pol sati. Ponovno je ponuðeno veoma malo detalja s pregovora, tek pokoja izjava sudionika. Ipak, to je sve dio njihovog dogovora, odluèili su ne iznositi detalje sastanaka u javnost.

Od onoga što smo uspjeli saznati, veæ je zakazan novi sastanak koji bi se trebao održati sutra (èetvrtak), a moguæe je da æe biti održan još jedan sastanak u petak. Ovo je zasigurno pozitivan znak, iako ne znamo dolazi li do napretka barem se pregovori održavaju i postoji moguænost napretka.

Predstavnici Sindikata igraèa na ovim pregovorima bili su izvršni direktor Sindikata igraèa Billy Hunter, predsjednik Sindikata igraèa Derek Fisher, savjetnici Jeffrey Kessler i Ron Klempner te ekonomist Kevin Murphy. NBA ligu su predstavljali komesar David Stern, njegov zamjenik Adam Silver, savjetnik Dan Rube te vlasnik Spursa Peter Holt.

“Mislim da ima dovoljno vremena da postignemo dogovor”, izjavio je Hunter nedugo nakon završetka sastanka. Savjetnik Kessler je pak priznao dogovor o ogranièenom pružanju informacija za javnost: “Imamo meðusobni dogovor da ne raspravljamo dogovore sa sastanka s javnošæu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE