Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Minnesota riješila pitanje glavnog trenera

Nakon par mjeseci potrage i intervjuiranja brojnih kandidata, Minnesota Timberwolvesi konaèno su donijeli odluku o imenu glavnog trenera. Sljedeæe sezone vodit æe ih Rick Adelman.

Punim imenom Richard Leonard Adelman prošle je èetiri sezone bio na èelu Houston Rocketsa a u svakoj sezoni je imao pozitivan omjer pobjeda i poraza. Ipak, prošle dvije sezone nije uspio izboriti doigravanje te èelnici Houstona nisu odluèili produžiti ugovor sa svojim glavnim trenerom.

Adelman nije dugo èekao na novi angažman, juèer je potvrðeno da æe on sljedeæe sezone biti na klupi Minnesota Timberwolvesa. Iako ugovor još nije potpisan, oèekuje se da æe to u narednim danima takoðer biti riješeno. Adelman æe tako naslijediti Kurta Rambisa koji je na trenerskoj stolici Minnesote proveo dvije sezone tijekom kojih je Minnesota bila jedna od lošijih ekipa lige.

Iako je Adelman veæ duže vrijeme u lošijim odnosima s generalnim menadžerom Timberwolvesa Davidom Kahnom ipak se odluèio na ovoj potez. Prije svega privukla ga je godišnja plaæa od 5 milijuna dolara, ali i moguænost rada s Kevinom Loveom, ponajboljim krilnim centrom NBA lige.

Težak posao oèekuje novog trenera Timberwolvesa od kojega se oèekuje da popravi rezultate ekipe. U ruke je dobio mladu momèad te æe biti zanimljivo pratiti kako æe se u njegovom sustavu snaæi drugi izbor ovogodišnjeg drafta Derrick Williams kao i Ricky Rubio koji se napokon odluèio na dolazak u NBA ligu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE