Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Slaba minutaža Hrvata na poèetku NCAA lige

Prošloga tjedna zapoèela je i amerièka sveuèilišna košarkaška liga (NCAA) u kojoj sudjeluje i nekoliko Hrvata. Ipak, naši su košarkaši više sjedili na klupi nego igrali te nisu ostvarili znaèajnije individualne rezultate.

U diviziji 1 odigran je velik broj utakmica, samo u noæi sa petka na subotu odigrano je 131 utakmica u kojima su nastupali i naši košarkaši.

Najveæu minutažu od naših igraèa dobio je Sandi Marciuš koji nastupa u dresu Purdue Boilermakersa. Njegova je ekipa svladala Northern Illinois bez ikakvih problema, sa 96:34. Svi igraèi dobili su podjednaku minutažu, a Marciuš je svojih 16 minuta iskoristio za 8 poena i 5 skokova.

Marin Kukoè je u dresu Pennsylvania Quakers na otvaranju sezone dobio 13 minuta koje je iskoristio za 3 poena, 3 skoka i 1 asistenciju. Njegova je ekipa svladala UMBC sa 59:45. Ekipa Florida Gulf Coast Eagles, u èijim redovima igra Filip Cvjetiæanin na otvaranju sezone doživjela je poraz od ekipe TCU rezultatom 72:73. Filip je u svom debiju odigrao 12 minuta koje je iskoristio za 3 poena te po jedan skok i asistenciju.

Wisconsin je sa 85:31 svladao Kennwsaw State, a u redovima pobjednièke ekipe Duje Dukan (na slici) ubacio je 4 poena za 11 minuta na parketu. Hrvoje Vuèiæ, èlan Valparaiso Crusadersa, odigrao je dvije utakmice ove sezone, ali u obje je dobivao minutažu “na kapaljku.” Na otvaranju sezone odigrao je 4 minute, a u sljedeæoj utakmici samo jednu. Uspio je uhvatiti po jedan skok na svakoj utakmici, ali još se nije upisao meðu strijelce. Još je jedan naš igraè igrao, ali ponovno uz malu minutažu. To je Antonio Kalpiæ u dresu Campbella. U pobjedi nad Houstonom 82:68 Antonio je postigao 2 poena za 3 minute na parketu.

Èetvorica naših igraèa još uvijek nisu nastupila u novoj sezoni iako su njihove ekipe odigrale prve utakmice. To su Marin Bavèeviæ (TCU), Ilija Ivankoviæ (Charlotte), Kristijan Krajina (Mount St. Mary’s) i Igor Premusanac (Utah State). Ekipa Bradley Bravesa, u èijim redovima igra Miloš Kneževiæ, još nije odigrala niti jednu utakmicu u novoj sezoni.

Za kraj dodajmo kako i Dragan Šekelja pohaða školu iz prve divizije, ali neæe moèi igrati ove sezone za Floridu jer je u statusu redshirt igraèa, zbog èega može trenirati sa ekipom i sudjelovati na zagrijavanjima prije utakmica, ali ne može ulaziti u igru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE