Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Philadelphia: Prioritet zadržati zaštiæeni dvojac

Philadelphia bi po trenutnim procjenama mogla u sezonu krenuti doslovno bez novih lica izuzevši ovogodišnje draftirane mladiæe, a kao prioritet u narednim danima se navodi zadržavanje Thaddeusa Younga i Spencera Hawesa.

Zaštiæeni igraèi:
Spencer Hawes, Thaddeus Young

Sixersi æe svoj zaštiæeni dvojac morati zaštiti od ostalih ekipa koje bi mogle poveæati trenutne ponude od èetiri milijuna dolara. Naime, i Hawes i Young su bili protekle sezone važni kotaèiæi u momèadi Sixersa, pogotovo Hawes koji je bio prvi centar momèadi.

Nezaštiæeni igraèi:
Tony Battie, Antonio Daniels, Jason Kapono, Darius Songaila

Od nezaštiæenih igraèa važnijih imena nema. Dodajmo tek da Songaila ostaje cijelu godinu u Turskoj.

Igraèi pod ugovorom:
Elton Brand, Andre Iguodala, Andres Nocioni, Louis Williams, Evan Turner, Marreese Speights, Jrue Holiday, Craig Brackins, Jodie Meeks

Glavni dvojac BrandIguodala je tu. Obojica su vezani ugovorom još na najmanje dvije godine. Na poziciji razigravaèa ostaju i Jrue Holiday te Louis Williams.

Na bekovskim pozicijama uz Jodiea Meeksa je godinu stariji i zreliji Evan Turner od kojeg se oèekuje dodatan iskorak. Najviše upitnika je upravo na poziciji Iguodale. Trenutno jedina zamjena je Andres Nocioni koji se navodi i kao potencijal za otpisivanje ugovora, dok je drugi Thaddeus Young u ulozi zaštiæenog slobodnog košarkaša.

Pod obruèima ukoliko zadrže Hawesa problema nema. Tu je još mladi draftirani Nikola Vuèeviæ i Marresse Speights. Na krilnoj poziciji æe ih predvoditi Elton Brand te Craig Brackins i njihov izbor druge runde drafta ovog ljeta Lavoy Allen.

Kandidat za otpis ugovora:
Andreas Nocioni

Ugovori glavnog dvojca ove godine terete Sixerse 30 milijuna dolara, dogodine i dva milijuna više. Da li su vrijedni tolike novce (18 milijuna Brand, 14 Iguodala) pokazat æe rezultati, no jasno je da Sixersi negdje moraju stegnuti remen. A kao glavni kandidati navodi se treæi najplaæeniji igraè u njihovim redovima, Argentinac Andres Nocioni kojem bi trebalo u naredne dvije godine isplatiti èak 14 milijuna dolara. Ukoliko dodamo tome da æe biti potrebno zaštiti Younga i Hawesa, te da æe krilna pozicija biti donekle pokrivena i da bi u tom primjeru salary cap mogao ozbiljno porasti i do 60 milijuna i više, otpis Nocionija je sve izgledniji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE