Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jackson: Nisam kriv za gubitak Jeremyja Lina

Mark Jackson, trener Golden State Warriorsa, ostvario je veliku karijeru igrajuæi za New York Knickse, no ovoga puta povezivanje sa svojim starim klubom nikako nije bilo ugodno.

Jedan od najpoznatijih, ako ne i najveæi, fan kluba iz “velike jabuke”, Spike Lee izazvao je kontroverze nakon što je ovaj vikend poslao Jacksonu poruku sa sadržajem “hvala ti” aludirajuæi na njegovo nezadržavanje Jeremyja Lina u prosincu èime mu je otvorena moguænost dolaska u Knickse.

Naravno, bila je to šala, no poznati trener je ipak morao odgovoriti na ovu malu provokaciju.

“Nije istina. Nisam imao ništa s Jeremyjem Linom”, izjavio je. “Nikad nisam vidio èak niti jedno njegovo polaganje. Zato me prestanite ispitivati o tome i ostavite me na miru. Nisam kriv.”

Lin, koji je pohaðao prestižno sveuèilište Harvard, potpisao je dvogodišnji ugovor s Golden Stateom nakon što je svoj talent pokazao u kampovima prije sezone 2010./2011. No druga godina nije bila zagarantirana, te su se Warriorsi odluèili na rezanje troškova i otpustili Lina prvog dana kampa poèetkom ove sezone, kako bi mogli konkurirati u slanju ponude za centra Clippersa, DeAndrea Jordana.

Na pitanje novinara New York Timesa o tome kako su mogli dopustiti da zbog rezanja troškova izgube ovakva igraèa, GM “ratnika”, Larry Riley, je odgovorio da krivi samo sebe.

“Iskreno, lagao bih da kažem kako sam pretpostavio da bi on mogao biti kvalitetan razigravaè u nekom NBA momèadi.”

Interesantno je dodati da je Lin odigrao tek minutu u svom debiju u dresu Knicksa baš protiv svoga bivšeg kluba.

Lin je trenutno na prosjeku od 12 poena, te 4 asistencije i 2 skoka za 17 minuta koliko provodi prosjeèno na parketu ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE