Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Težak udarac za Houston: Lowry van parketa mjesec dana

Ponajbolji igraè Houston Rocketsa, razigravaè Kyle Lowry propustiti æe sljedeæa dva do èetiri tjedna akcije na NBA parketima zbog bakterijske infekcije.

25-godišnji organizator igre prošli èetvrtak žalio se na povišenu tjelesnu temperaturu i bolove u trbuhu, nakon èega je prevezen u New York u kliniku u kojoj mu je dijagnosticirana bakterijska infekcija. Lowryja èeka terapija antibioticima koja bi trebala trajati manje od mjesec dana.

Ovo je velik udarac za Rocketse koji se trenutno nalaze na osmom mjestu Zapadne konferencije s omjerom 22-20, posljednjem koje vodi u doigravanje. Do kraja ovog mjeseca Rocketse oèekuje nekoliko teških utakmica, dva puta igraju s aktualnim prvacima Dallas Mavericksima, gostuju u Oklahomi, Los Angelesu (Clippersi) i Phoenixu, a doma im dolaze Lakersi, Memphis, Golden State i Sacramento. Jedinu lakšu utakmicu igrat æe u srijedu kada im dolazi najlošija momèad lige Charlotte Bobcatsi.

“Ovo je teško, jako teško. On je definitivno naš voða, najbolji igraè i èovjek  kojem ide lopta kad se utakmica lomi. Igrati bez njega sljedeæih tjedana jako æe nam škoditi. Ostatak ekipe se treba jako potruditi i diæi razinu igre kako bi nadomjestili prazninu nastalu Lowryjevom nezgodom”, rekao je Chase Budinger.

Lowry igra statistièki najbolju sezonu otkad je stigao u ligu, po utakmici postiže 15,9 poena, 7,2 asistencije, 5,3 skoka i 1,8 ukradenu loptu (sve najviše u karijeri).

Njegov izostanak najviše æe koristiti slovenskom organizatoru igre Goranu Dragiæu koji se prošli tjedan spominjao kao novi igraè Lakersa, te æe mu dodatne minute zasigurno i podiæi vrijednost. U dvije utakmice bez Lowryja zabijao je 21,5 poena i dijelio 8 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE