Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nene prelazi u Washington, McGee novi èlan Denvera

Najzanimljivija razmjena posljednjeg dana prijelaznog roka bila je ona posljednja, izmeðu tri ekipe, Washington Wizardsa, Los Angeles Clippersa i Denver Nuggetsa. U ovoj razmjeni najbolje su prošli Clippersi, dok je potez Denvera neobièan i vidjet æemo koliko æe imati koristi od njega.

Nuggetsi su poslali svog prvog centra, Nenea, u Washington Wizardse, a za uzvrat su dobili JaValea McGeeja i Ronnyja Turiafa. Na prvi pogled Denver je u velikom minusu ovdje, jer je Nene mnogo bolji igraè od dvojice koji ga mijenjaju, ali oèito u Denveru više gledaju na buduænost i zbog toga su doveli 5 godina mlaðeg McGeeja.

Veliki dobitnik ove razmjene su Clippersi, koji su Wizardsima poslali Briana Cooka i izbor sljedeæeg drafta, a svoje redove pojaèali su šuterom Nickom Youngom. Gotovo su “besplatno” dobili vrlo dobrog igraèa koji je u stanju svakoj protivnièkoj obrani ubaciti 20 poena i sigurno æe uz Chrisa Paula njegova igra biti racionalnija i bolja nego što je to pokazivao u Washingtonu.

Nene je ove sezone odigrao 28 utakmice te se nalazi na prosjecima od 13,4 poena i 7,4 skoka, što su mu najniže brojke u posljednjih 5 godina. Wizardsi æe mu biti druga ekipa u 9 godina dugoj karijeri. Njegova zamjena u Denveru, McGee ove sezone je na prosjecima od 11,9 poena i 8,8 skoka, što su mu najbolje brojke u karijeri i èelnici Denvera se nadaju da æe te brojke još i poboljšati nakon prilagodbe novoj ekipi.

Kao i McGeeju te Neneu, i Young prvi puta mijenja NBA ekipu u karijeri. On je ove sezone igrao po principu toplo-hladno, znao je odigrati nekoliko odliènih utakmica, a zatim bi potpuno zakazao u narednih nekoliko susreta. Ipak, ove sezone prosjeène brojke mu izgledaju vrlo dobro, 16,6 koševa i 2,4 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE