Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi na Istoku, Miami traži povratak pobjedama

Noæas je osam susreta na rasporedu u NBA ligi. Bit æe zanimljivo na istoènom dijelu Amerike u dvobojima 76ersa i Bucksa te Bullsa i Celticsa, dok æe Zapad priuštiti susrete Mavericksa i Timberwolvesa te Sunsa i Nuggetsa.

Toronto Raptors (1-5) – Utah Jazz (3-4) 01.00

Raptorsi su peti poraz upisali od Philadelphije rezultatom 83:93. Najviše poena je upisao Andrea Bargnani (23), a dobar je bio i DeMar DeRozan s 19 poena,5 skokova i 6 asistencija. Jose Calderon je rekao da su dobro igrali tri èetvrtine, ali su odigrali jednu loše koja ih je stajala pobjede. U goste im dolaze Jazzeri koji su u prošloj utakmici porazili Sunse (94:81). Imali su katastrofalnu realizaciju trice (dva pogotka iz 14 pokušaja), ali se istaknuo Al Jefferson postigavši double-double (27 poena i 14 skokova). Odlièan je bio i Paul Millsap s 18 poena i 13 skokova. Torontu su zbog ozljede upitni starteri Kyle Lowry, Landry Fields, te Alan Anderson. Gostima su upitni Mo Williams i Earl Watson.

Prednost dajemo Utahu jer su kvalitetniji zbog izostanaka kod domaæe ekipe. Iz istog razloga se oèekuje da æe DeRozan imati veliku minutažu, te da æe postiæi puno poena.

Philadelphia 76ers (4-2) – Milwaukee Bucks (3-2) 01.00

Sixersi æe nakon tri pobjede u gostima pokušati nastaviti niz kod kuæe. Posljednju su pobjedu ostvarili u Torontu rezultatom 93:83. Tri su se igraèa izjednaèila na vrhu ljestvice strijelaca s po 16 poena, a istaknut æemo Thaddeusa Younga koji je dodao još 8 skokova. Trener Doug Collins je pohvalio klupu na odliènoj igri. Bucksi pokušavaju doæi do treæe pobjede u gostima prvi put nakon sezone 2001/02. Prošlu utakmicu su igrali na svom terenu, te su ih porazili Celticsi (92:96). Fenomenalnu je utakmicu odigrao Monta Ellis postigavši 32 poena i 8 asistencija. Ekipa je imala lošu realizaciju šuta za tri poena (tri pogotka iz 19 pokušaja), a najlošiji je bio Brandon Jennings koji je pogodio jednom iz 11 pokušaja. Philadelphia je bez Andrewa Bynuma, Kwamea Browna, a upitan je Jason Richardson. Bucksima neæe nastupiti Luc Richard Mbah a Moute.

Oèekujemo izjednaèenu utakmicu, a prednost dajemo Philadelphiji zbog domaæeg terena.

Detroit Pistons (0-7) – Oklahoma Thunder City (5-2)  01.30

Detroit Pistonsi su još uvijek bez pobjede, a teško da æe i danas ostvariti prvu. Sedmi poraz u isto toliko utakmica nanio im je Houston koji je pobijedio sa 96:82. Houston je diktirao igru od samoga poèetka i Detroit nije imao nikakve šanse za pobjedu. Brandon Knight je sa 16 koševa bio najbolji u porazu, a vrijedi izdvojiti i double-double uèinak od Grega Monroea koji je zabio 12 koševa i imao 11 skokova. Danas im u goste stižu lanjski finalisti koji se polako dižu u igri. Oklahoma je sinoæ kod kuæe svladala Cleveland Cavalierse sa 106:91. Russell Westbrook je konaèno odigrao utakmicu s više od 50 posto uspješnosti šuta i završio utakmicu s 27 koševa. Prošlogodišnji najbolji strijelac Kevin Durant u pobjedu je ugradio 26 koševa.

Detroit trenutno igra vrlo loše i teško može parirati kvalitetnim gostima. Sve osim pobjede Oklahome bilo bi ogromno iznenaðenje.

Chicago Bulls (4-2) – Boston Celtics (3-3)  02.00

Jedna od zanimljivijih utakmica veèeri odigrat æe se u Chicagu gdje domaæini ugošæuju Boston Celticse. Chicago je u subotu slavio protiv Minnesota Timberwolvesa sa 87:80. Bila je to jedna izjednaèena utakmica u kojoj je Chicago bio bolji za nijansu. Od pet dvoznamenkastih Bullsa najefikasniji je bio Nate Robinson s 18 koševa.  Obrana Bullsa funkcionira vrlo dobro i danas možemo oèekivati pravi rat na parketu s obzirom da i Boston njeguje igru s èvrstom obranom.  Boston je nakon lošijih igara protiv Washingtona i Philadelphije pobijedio Milwaukee Buckse u gostima rezultatom 96:92. Vrlo dobrom zadnjom èetvrtinom slomili su èvrste domaæine i tako vratili osmijeh na lice svojim navijaèima. Paul Pierce je bio vrlo raspoložen i s 25 koševa je bio najbolji pojedinac na parketu. Rajon Rondo je opet upisao double-double uèinak od 10 koševa i 10 asistencija.

Prednost dajemo Bullsima koji su dosad pokazali više, ali i zbog prednosti domaæeg terena gdje pružaju kvalitetne partije.

Houston Rockets (3-3) – Miami Heat (5-2)  02.00

Houston Rocketsi (3-3) su se uspjeli vratiti pobjedama nakon tri uzastopna poraza, i to u susretu kojeg je zbog obiteljskih razloga propustio trener Kevin McHale. Njegova je momèad žrtvu ponovo pronašla u Pistonsima koje su u svom Toyota Centru svladali 96:82. S 20 koševa najbolji strijelac je bio James Harden. Houston veèeras doèekuje aktualne prvake koji još uvijek nemaju pobjedu izvan svoje dvorane. Miami je sinoæ u gostima nadigran od Memphis Grizzliesa sa 104:86. LeBron James i Dwyane Wade su juèer odigrali vrlo slabu utakmicu, a dok oni nisu pravi nije ni Miami. James je zabio 20 koševa dok je Wade zabio 8. Najefikasniji je bio Chris Bosh sa svoja 22 koša. Danas ih oèekuje lakši protivnik i trebali bi upisati prvu gostujuæu pobjedu. Houston ne može odigrati tako èvrstu obranu s kojom je Memphis potpuno ugušio Heat, a s druge strane teško da æe Miami ponoviti tako lošu igru dva dana u nizu.

Èista pobjeda Miami Heata.

Dallas Mavericks (4-3) – Minnesota Timberwolves (4-2)  02.30

Ovdje se sastaju dvije momèadi koje su sezonu zapoèele bez svojih najboljih igraèa koji su ozlijeðeni. Dallas dosta dobro gura bez Dirka Nowitzkog i ugodno su iznenaðenje poèetka sezone. Zadnju su utakmicu izgubili od Charlotte Bobcatsa sa 101:97 nakon produžetaka. Iako su tijekom prvog dijela imali i 15 koševa viška, u drugom su domaæini odigrali mnogo bolje i odveli su utakmicu u produžetak. Tamo su se Bobcatsi snašli bolje i zasluženo slavili. Pojaèanje iz Memphisa O.J.Mayo je s 22 koša bio najbolji u porazu. Danas im u goste stižu Minnesota Timberwolvesi koji su u sezonu ušli bez Kevina Lovea i Rickyja Rubija što je ogromni hendikep. Unatoè tome imaju samo dva poraza u šest utakmica. U porazu kod Chicago Bullsa najviše se istaknuo Nikola Pekoviæ s 18 koševa. Crnogorac igra svakim danom sve bolje i bolje i postaje glavno oružje Timberwolvesa.

Dajemo Dallasu malu prednost, no ovu utakmicu bi trebao izbjeæi jer može otiæi na bilo koju stranu.

Phoenix Suns (3-4) – Denver Nuggets (4-3) 03.00

Phoenix na domaæem parketu doèekuje Denver u utakmici koja bi trebala obilovati postignutim koševima. Sunsi su u sezonu krenuli oèekivano, pobijedili su one koga mogu pobijediti, izgubili su od jaèih ekipa od sebe, a u tu skupinu se ubraja Utah Jazz, koja ih je porazila prije 2 dana rezultatom 94:81. Najbolji kod Sunsa bio je Luis Scola s 21 košem i 11 skokova, dok je Dragiæ postigao 13 uz 6 asistencija. Potpuno je podbacio Marcin Gortat koji je ubacio tek 1 poen za 30 minuta igre. Nakon tri uvodna poraza na startu sezone Nuggetsi su zaredali s 4 uzastopne pobjede, od èega je posljednja došla nakon dvostrukog produžetka protiv Golden Statea. Do slavlja ih je vodio Danilo Gallinari s 21 poenom, a 19 poena, 12 skokova i 8 asistencija uèinak je Andrea Iguodale, koji je veæ pokazao da se uklopio u momèad. Na utakmici su koristili samo 3 zamjene te bi mogao u daljnjoj sezoni biti problem umor važnijih igraèa koji znaju igrati i preko 40 minuta po utakmici.

Denver je u naletu te smatramo da æe poveæati svoj niz pobjeda na 5.

Portland Trail Blazers (2-4) – Atlanta Hawks (2-3) 04.00

Trail Blazersi na svome terenu u negativnom nizu doèekuju goste iz Atlante. Portland je u prethodne tri utakmice doživio tri poraza i sada æe biti dodatno motivirani da se taj niz ne nastavi. Dva poraza došla su od jaèih ekipa, L.A. Clippersa i Spursa, dok su utakmicu protiv Dallasa ipak trebali dobiti s obzirom na raspoloživi roster ekipa. U posljednjoj utakmici, onoj protiv Spursa, svi starteri ubacili su 10 ili više poena, a svi igraèi s klupe ubacili su mizernih 4 poena, što je jasan pokazatelj nedostatka ove ekipe. Sjajan je bio Nicolas Batum s 33 poena, uz šut 11-18, ali ni to nije bilo dovoljno za svladati raspoložene Spurse. Ni Hawksi se ne mogu pohvaliti uspjesima u zadnje vrijeme, njihov niz poraza trenutno je na dvije utakmice, ali od jaèih protivnika od sebe, Miamija i L.A. Clippersa. U obje utakmice su bili u podreðenom položaju i nisu bili blizu pobjedi. Još uvijek je nekako samozatajan Josh Smith od kojega se oèekuje da odlaskom Joea Johnsona preuzme glavnu rijeè u ekipi, što do sada nije bio sluèaj.

Portland igra na svome parketu i domaæi navijaèi im uvijek daju dodatnu snagu te im dajemo prednost u ovoj utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE