Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami traži osvetu, Clippersi nastavak serije

Večeras se u NBA ligi igra deset susreta od kojih treba izdvojiti dvoboj Miami Heata koji traži prekid tri poraza u nizu od Washington Wizardsa, te susret Milwaukee Bucksa i Los Angeles Clippersa gdje će se danas nečiji niz pobjeda prekinuti.  U Minnesoti se danas očekuje povratak Ricky Rubija, dok će San Antonio želi izbjeći  treći poraz u nizu protiv Boston Celticsa. U svakom slučaju čeka nas zanimljiva noć.

Atlanta Hawks (14-6) – Golden State Warriors (15-8)  01:00

Drugi susret sezone između ove dvije ekipe. Prvu utakmicu su pobijedili Warriorsi na domaćem parketu rezultatom 92:88. Najbolji u redovima Warriorsa su bili Lee s 18 poena, 10 skokova i 5 asistencija, te rookie Barnes s 19 poena i 13 skokova. Kod Hawksa koji su bili bez Horforda i Harrisa najbolji su bili Smith sa 16 poena i 10 skokova, te Williams s 18 poena i 6 asistencija. Hawksi su trenutno u odličnoj seriji u 12 mjesecu, imaju samo jedan poraz od Miamia u šest odigranih susreta. U zadnjem susretu su pobijedili Bobcatsa na domaćem parketu rezultatom 113:90. Najbolji su bili Smith a 18 poena, Johnson sa 16 poena i 8 skokova, Harris s 20 poena i Williams s 13 poena i 9 asistencija. Warriorsi su na istočnoj turneji te su do sada ostvarili 5 pobjeda iz 6 utakmica. Poraženi su sinoć u Orlandu. Dobru utakmicu su odigrali Lee s 24 poena i 15 skokova i Curry s 25 poena, te s klupe Jack koji je pridodao 12 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Prednost dajemo Hawksima jer je ovo Warriorsima 7 utakmica u zadnjih 10 dana, te su Hawksi odlični na domaćem parketu.

Charlotte Bobcats (7-15) – Orlando Magic (9-13)   01:30

Nakon odličnog ulaza u sezone Bobcatsi su zaredali s 10 utakmica bez pobjede u kojima su u prosjeku primali 108. Zadnji poraz su doživjeli od Hawksa u gostima koji su imali šut od čak 57%. Solidnu utakmicu su odigrali Taylor s 12 poena, Walker s 13 poena i 6 asistencija, te s klupe Sessions sa 16 poena i Henderson sa 17 poena. Orlando igra jako dobro te u 12 mjesecu imaju skor 4-3. Sinoć su pobijedili Warriorse, a najbolji njihovi pojedinci su bili Vučević s 12 poena i 17 skokova, Nelson s 10 poena i 11 asistencija, Afflalo s 14 poena i 7 skokova, te s klupe Redick sa 16 poena, 4 asistencija, 4 skoka i 4 trice i Moore s 15 poena i 5 asistencija. Moramo spomenuti da je Redick u odličnoj šuterskoj formi, te šutira trice 9/20 u zadnje tri utakmice.

Prednost dajemo Bobcatsima koji sada napokon imaju šansu prekinuti niz poraza protiv ekipe koja je u njihov rangu po kvaliteti.

New York Knicks (17-5) – Cleveland Cavaliers (5-19) 01:30

Knicksi su trenutno prvi na istoku i jedina ekipa u ligi koja nije doživjela poraz na domaćem parketu. U posljednjem susretu su demonstrirali moć kada su pomeli Lakerse rezultatom 116-107. Briljirao je Anthony koji je u samo 23 minute zabio 30 poena, te je morao izaći zbog ozljede lijeve noge u trećoj četvrtini. Njegovu ulogu strijelca su odlično odradili Smith i Chandler s 18 poena, Novak s 12 poena-sve iza linije tri poena i Felton s 19 poena i 8 asistencija. Cavsima se napokon vratio njihov glavni igrač Irving, ali im ni to nije pomoglo jer su poraženi na domaćem parketu od Bucksa rezultatom 90-86. Irving je odigrao solidnu utakmicu, ali se na igri vidjelo da je dugo bio ozlijeđen. Zabio je 26 poena uz loš šut 9/26 i imao je 6 izgubljenih lopti. Dobro je odigrao Miles ubacivši 17 poena, dok je Gibson s klupe dodao 11 poena.

Sve osim pobjede Knicksa bilo bi veliko iznenađenje bez obzira na stanje Anthony jer se trenutno ne zna hoće li nastupiti večeras.

Miami Heat (14-6) – Washington Wizards (3-17)  01:30

Ovo će biti drugi susret sezone između Heata i Wizardsa. Prvu utakmicu su Wizardsi pobijedili na domaćem parketu rezultatom 105-102. Kod Wizardsa je najbolji bio Crawford s 22 poena i 6 asistencija, te Seraphin sa 16 poena i 10 skokova. Miami je prevodio njihov trojac Wade s 24 poena, Bosh s 20 poena i 12 skokova i James sa svojim prvim triple doubleom 26 poena, 11 asistencija i 13 skokova. Veliko iznenađenje Heat je priuštio svojim navijačima porazom od Warriorsa rezultatom 97-95, pobjednički koš im je zabio Green na asistenciju Jacka. Za Miami su dobro odigrali James s 31 poenom i Bosh s 21 poenom i 13 skokova.

Mislimo da će se Miami vratiti u pobjedničku seriju protiv jedne od najlošijih ekipa u ligi.

Detroit Pistons (7-18) – Indiana Pacers (12-11)  01.30

Detroit Pistonsi su sinoć nakon dva produžetka poraženi od Brooklyn Netsa 107:105. Iako su loše započeli utakmicu i na odmor otišli s 12 koševa zaostatka, u nastavku bitno popravljaju igru i čak dolaze do prigoda za pobjedu koje su nažalost promašili. Od pet dvoznamenkastih Pistonsa najbolji je bio Brandon Knight s 22 koša. Indiana Pacersi su sinoć odigrali utakmicu s Philadelphijom koju su porazili s 95:85. Na mlin im je išlo neigranje Jrue Holidaya u gostujućoj momčadi što im je dosta olakšalo posao. Iako je s 28 koševa Paul George bio najefikasniji u momčadi domaćina, najbolji igrač susreta je bio George Hill s triple-double učinkom od 15 koševa i po 10 skokova i asistencija.

Uz to što su Pacersi kvalitetnija momčad, večeras će Detroitu umor biti veliki problem jer su sinoć odigrali utakmicu s dva produžetka i stoga očekujemo pobjedu gostiju.

Chicago Bulls (12-9) – Brooklyn Nets (13-9) 02:00

Bullsi imaju velikih problema s ozljedama i nedostaju uz Rosea, Hamilton i Hinrich. Imaju velikih problema s rotacijom i trenutno su na samo 8 igrača koje koristi trener. Bez obzira a sve nedaće igraju u jako dobroj formi, te su u zadnjem susretu porazili Philadelphiju na gostovanju rezultatom 96-89. Odlično su odigrali Noaha s 21 poenom, 7 skokova i 5 asistencija, Deng s 19 poena i 12 skokova. Odlično igra Belinelli koji od kada je prebačen u prvu petorku zabija u prosjeku 16 poena po utakmici. Netsi idu u Chicago nakon jako zanimljive i za njih iscrpljujuće utakmice protiv Pistonsa koju su pobijedili nakon 2 produžetka maestralnim potezom Johnsona koji je zabio sa zvukom sirene za krajnji rezultat 107-105. Johnson je završio utakmicu s 28 poena, a njemu su se pridodali odlični Wallace koji je imao nekoliko fenomenalnih poteza tijekom utakmice kao tip off koji je zabio za produžetak-na kraju je završio s 25 poena i 10 skokova, Williams je zabio 17 poena i 6 asistencija, te s klupe Blatche koji je zabio 16 poena.

Prednost dajemo Bullsima koji su u dobroj formi, a Netse bi iscrpljujuća utakmica mogla doći kvalitetnijeg otpora danas.

Minnesota Timberwolves (11-9) – Dallas Mavericks (11-12) 02:00

Večeras ćemo možda prvi put ove sezone vidjeti Rubia na parketu. On je radio s ekipom u petak na treningu ali još nisu donijeli odluku hoće li nastupiti večeras. Wolvesi su u nizu od tri pobjede, a zadnju su ostvarili sinoć na gostovanju protiv Hornetsa rezultatom 113-102. Najbolji pojedinci u njihovim redovima su bili Peković s 31 poenom što mu je ujedno i najviše u karijeri, Kirilenko s 21 poenom i 11 skokova, Shved s 15 poena i 10 asistencija, Ridnour s 13 poena i 8 asistencija, te s klupe Barea s 12 poena . Love je bio jako loš i šutirao je 4/18 te je završio s 14 poena. Dallas je u nizu od dva poraza. U utakmicu koju su igrali sinoć Toronto ih je pobijedio 95-74. Jedino tko je odigrao dobru utakmicu su Marion s 12 poena i 13 skokova, te Kaman s 15 poena. Najviše je podbacio njihov prvi igrač Mayo koji je završio utakmicu sa samo 10 poena i 6 izgubljenih lopti.

Mi prednost dajemo Minnesoti zbog jako loše obrane koju igra Dallas (primaju preko 100 poena u prosjeku) i dobroj igri na domaćem parketu koju pružaju u zadnjim utakmicama.

San Antonio Spurs (18-6) – Boston Celtics (12-10)  02.30

Najzanimljivija utakmica večeri će se odigrati AT&T centru gdje Spursi dočekuju Boston Celticse i traže prekid niza od dva uzastopna poraza. San Antonio je drugi poraz u nizu doživio od Portland Trail Blazersa 98:90. Momčad Grega Popovicha je vjerojatno bila umorna od utakmice s Jazzerima od dan prije i nije bila na uobičajenom nivou tijekom cijele utakmice. Tony Parker je s 21 košem bio najefikasniji kod Spursa. Večeras im goste dolazi Boston kojeg su ove sezone već svladali u gostima, no Boston bilježi pet pobjeda u nizu u AT&T centru i to će biti dodatni motiv za Spurse. Boston Celticsi su jučer gostovali kod Houston Rocketsa koji su ih porazili sa 101:89. Bostonova obrana nikako ne funkcionira i teško navijači Celticsa mogu računati na neki veći uspjeh (čitaj naslov) svoje momčadi ove sezone. Paul Pierce je uz dosta loš šut zabio 18 koševa,dok je Rajon Rondo upisao double-double učinak od 15 koševa i 13 asistencija. Ako ne žele teže stradati večeras moraju drastično popraviti igru jer će domaćini kazniti svaku grešku.

Pobjeda San Antonija ne bi trebala doći u pitanje jer gosti bi trebali odigrati najbolju utakmicu sezone da večeras slave u gostima.

Milwaukee Bucks (12-9) – Los Angeles Clippers (16-6)  02.30

Ovdje se susreću dvije momčadi s ponajboljim formama u ligi. Domaći Bucksi će tražiti petu pobjedu u nizu, a gosti čak devetu. Milwaukee je sinoć slavio kod Cleveland Cavaliersa  rezultatom 90:86. Iako su na početku utakmice poveli sa 16 koševa razlike Bucksi su prednost izgubili sredinom treće četvrtine. Ipak, u preostalom dijelu utakmice se dižu u igri i ne dozvoljavaju domaćinima da preokrenu utakmicu. Monta Ellis je bio nezaustavljiv za domaću obranu i upisao je 33 koša. Danas im slijedi mnogo teži posao jer u goste im dolazi jedna od jačih momčad Zapada koja je u odličnoj formi. Posljednju pobjedu su ostvarili u gostima kod Charlotte Bobcatsa 100:94. Tijekom cijele utakmice nisu imali većih problema sa slabijim domaćinima i kontrolirali su rezultat cijelo vrijeme. Chris Paul i Blake Griffin su s po 19 koševa bili najbolji u redovima Clippersa.

U ovom zanimljivom dvoboju prednost dajemo gostujućoj momčadi.

Utah Jazz (13-11) – Memphis Grizzlies (14-6)  03.00

Obje su momčadi sinoć upisale poraze, no dok je poraz Jazzere prekinuo u nizu od četiri pobjede, Memphisu je to bio treći poraz u nizu.  Utah Jazz je sinoć odigrao jednu od lošijih utakmica u ovoj sezoni i poražen je sa 99:84 kod Phoenix Sunsa. Od samog početka se vidjelo da domaćini više žele pobjedu što im je donijelo plus 14 na odmoru. U nastavku se Jazzeri nisu uspjeli oporaviti, a prednost domaćina je narasla i do 21 koša prednosti. S 14 koševa i 11 skokova najbolji Jazzer je bio Al Jefferson. Memphis više nije vodeća momčad Zapada  i trenutno se nalazi u crnom nizu od tri poraza. Sinoć su poraženi od Denver Nuggetsa 99:94, a mogla je utakmica otišli i u drugom smjeru da je Rudy Gay u završnici bio smireniji i precizniji. Gay je s 21 košem bio najefikasniji u porazu Memphisa. Danas im slijedi teško gostovanje i biti će zanimljivo kako će momčadi reagirati u situaciji u kojoj dugo nije bila.

Totalno izjednačena utakmica u kojoj malu prednost dajemo gostujućim Memphis Grizzliesima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE