Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nash preskočio Magica na ljestvici najboljih asistenata svih vremena

Sinoć su utakmicu odigrali Los Angeles Lakersi i Boston Celticsi, dvije najtrofejnije franšize u povijesti NBA lige. U konačnici su slavili Lakersi, a pri tome je Steve Nash došao na četvrto mjesto najboljih asistenata svih vremena.

U slavlju nad Celticsima 113:99, razigravač Lakersa Steve Nash podijelio je 7 asistencija svojim suigračima i tako došao do brojke od 10.144 asistencija u karijeri. Trenutno ima tri asistencije više podijeljene u karijeri od Magica Johnsona, velike legende NBA lige i Lakersa.

Pogled na ljestvicu najboljih asistenata otkriva da se na trećem mjestu nalazi Mark Jackson koji trenutno ima 190 asistencija više od Nasha. To je dostižno za Nasha, samo je pitanje hoće li ga prestići ove ili sljedeće sezone. Naime, ove sezone Nash je odigrao 31 utakmicu i upisao 228 asistencija, a do kraja sezone Lakersi će odigrati još 27 utakmica.

Ako Nash odigra sve utakmice vrlo vjerojatno će pred kraj sezone doći i na treće mjesto najboljih asistenata svih vremena, a ako propusti koji susret onda će se to postignuće odgoditi za sljedeću sezonu.

Prva dva mjesta su izvan dosega za njega. Na drugom mjestu nalazi se Jason Kidd s 12.006 asistencija a prvi je John Stockton s pomalo nevjerojatnih 15.806 asistencija, što vjerojatno nikad neće biti dostignuto.

Latest Posts

NE PROPUSTITE