Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andre Iguodala postaje slobodan igrač

Osim zvijezda Chrisa Paula i Dwighta Howarda, zanimljivim “free agentima” ovog ljeta odlučio se pridružiti i svestrani krilni igrač Denver Nuggetsa, Andre Iguodala, sezonu prije isteka trenutnog ugovora. Time će odustati od prava na 15,9 milijuna dolara koja bi mu pripala u posljednjoj sezoni ugovora, te dobiti mogućnost pregovaranja s ostalim ekipama, ili eventualno petogodišnje produženje ugovora s Nuggetsima s kojima je dosad mogao potpisati samo trogodišnje produženje suradnje.

Kao najveći interesanti za usluge ovog obrambenog specijaliste navode se Hawksi,  Cavaliersi, Mavericksi, Rocketsi, Pistonsi i Pelicansi, a o Iguodalinoj odluci menadžer Rob Pelinka obavijestio je Denverovog predsjednika Josha Kroenkea na sastanku održanom u četvrtak u Los Angelesu.

“Mi smo potpuno svjesni Andreovih namjera, kao što je i on svjestan koliko ga mi želimo. On je veliki prioritet ovoj organizaciji”, izjavio je Kroenke.

Trenutna situacija u klupskom vodstvu nije obećavajuća, organizaciju su napustili predsjednik košarkaških operacija Masai Ujiri i trener George Karl, no Kroenke se nada da će na vrijeme zaposliti njihove zamjene kako bi se plan i program za nadolazeće sezone mogao bolje osmisliti, što bi moglo potaknuti Iguodalu na ostanak u Denveru prema kojem je igrač tijekom tekuće sezone pokazivao privrženost.

Nakon dolaska iz 76ersa, u kojima je proveo prvih osam sezona karijere, njegovo vodstvo na terenu i all-around igra sjajno su se uklopile u sustav Nuggetsa, što je rezultiralo odličnim igrama u regularnoj sezoni, a nastup u doigravanju su završili ranim porazom od Warriorsa u prvom krugu.

Tijekom regularne sezone povremeni američki reprezentativac bilježio je 13 koševa, 5,3 skoka i 5,4 asistencije, a u šest utakmica doigravanja svoje je brojke podignuo na 18 koševa, 8 skokova i 5,3 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE