Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gerald Wallace: Bio sam žrtveni jarac u Netsima

Noseći svoj crno-bijeli dres Netsa za zagrijavanje, Paul Pierce je ušao u gostujuću svlačionicu Barclays Centera, doma Brooklyn Netsa, prije utakmice protiv svoga bivšega kluba Boston Celticsa s osmjehom na licu.

Razgovarao  je s Rajonom Rondom u kupatilu. Rukovao se sa zaposlenicima. Zagrlio je članove Bostona zadužene za prijenos utakmica. Na nekoliko minuta, Pierce je ponovno bio legenda Celticsa, a ne protivnik.

Nakon što je Pierce otišao na zagrijavanje, Gerald Wallace dao je oštar kontrast u istoj svlačionici. Nisko krilo, koga su Netsi mijenjali u dogovoru s Bostonom upravo za Paula Piercea, ima drugačiji stav prema svome bivšem klubu.

“Netsi su upirali prst u mene, moraju uprijeti prstom u nekoga te sam ja ispao žrtveni jarac. To je bio razlog zbog kojeg sam mijenjan”, smatra Wallace.

Wallace ima takav osjećaj zbog toga što nije razgovarao ni s kime iz Brooklyna. Nakon što je potpisao 40 milijuna vrijedan ugovor, bio je promoviran kao važan dio ekipe koja se bori za naslov. Na kraju je Wallace samo odbačen, bez ljubaznoga razgovora u kojemu bi mu se naznačilo da će biti mijenjan.

“Nisu imali ljubaznosti nakon što sam mijenjan reći da više nisam dio njihove ekipe”, nastavio je očito povrijeđeni Wallace.

Gerard Wallace je u kasnijoj fazi karijere, ali još uvijek ima trogodišnji ugovor. Problem je što je došao u mladu ekipu u fazi obnove momčadi, kojoj nisu potrebni veterani. Neće nikoga iznenaditi ako ga ponovno mijenjaju u neku drugu momčad jer Celticsi gledaju prema budućnosti, a tamo teško da će se naći mjesta za Wallacea. I tako bi ponovno mogao ispasti “žrtveni jarac” i promijeniti još nekoliko ekipa do kraja karijere, ali često je takva sudbina veterana u ligi koji su preplaćeni (10 milijuna godišnje) i od kojih ekipe imaju koristi više kao dio razmjena nego zbog njihovog učinka na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE