Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Spursa i Warriorsa, Oklahoma kod Pistonsa

Večeras će se u NBA ligi odigrati 12 susreta, a to automatski znači i da će biti nekoliko dvoboja koje ne bi trebalo propustiti, poput susreta San Antonio Spursa protiv Golden State Warriorsa, a zanimljivi će biti i dvoboji Timberwolvesa protiv Mavericksa te Pistonsa protiv Thundera.

Orlando Magic (3-2) – Boston Celtics (1-4)  01.00

Ovdje imamo susret momčadi kojima je prije početka prognozirano začelje Istočne konferencije, no dok je Boston krenuo tim putem, Orlando nas je ugodno iznenadio. Trenutno imaju tri pobjede u nizu, a zadnju su ostvarili protiv Los Angeles Clippersa koje su pobijedili sa 98:90. Treba napomenuti da su Clippersi prije tog susreta bili najefikasnija momčad lige, a Orlando ih je limitirao na svega 90 koševa. Igrač utakmice je bio Crnogorac Nikola Vučević koji je upisao double-double učinak od 30 koševa i 21 skoka. Večeras im je dobra prigoda da upišu i četvrtu pobjedu zaredom, jer Boston Celticsi igraju dosta loše. Oni su tek u svojem petom nastupu upisali prvu pobjedu. Porazili su Utah Jazz rezultatom 97:87. Momčad su do pobjede vodili Brandon Bass sa 20 koševa i Jeff Green sa 17 koševa.

Orlando je u boljoj formi, pa stoga očekujemo da dođe do pobjede protiv neefikasnih Boston Celticsa.

Charlotte Bobcats (3-2)  – New York Knicks (1-3)  01.00

Ovaj dvoboj smo gledali prije tri dana u Madison Square Gardenu, a tada su Charlotte Bobcatsi iznenadili favorizirane New York Knickse sa 103:97. Od tada Knicksi nisu odigrali nijedan susret, dok su Bobcatsi kod kuće svladali Toronto Raptorse 92:90. Iako su već u prvoj četvrtini imali plus 16, dozvolili su gostima iz Kanade da se vrate u utakmicu. Charlotte je bolje zaigrao u drugom poluvremenu, te ipak nekako ostao neporažen i u drugoj domaćoj utakmici. Gerald Henderson je s 23 koša bio nerješiva enigma za Raptorse. New York Knicksi su ostali bez Tysona Chandlera u utakmici sa Bobcatsima, a s parketa će izbivati do šest tjedana. Velik je to hendikep za momčad iz New Yorka, te se sada očekuje da vođa momčadi Carmelo Anthony  podigne razinu svoje igre, te tako nadoknadi izostanak Chandlera.

Očekujemo vrlo neizvjestan dvoboj u kojem će sve ovisi o Anthonyju. Ukoliko će on imati svoju večer, onda više šansi za pobjedu dajemo Knicksima, u suprotnom sumnjamo da će doći do pobjede.

Indiana Pacers (5-0) – Toronto Raptors (2-3)  01.00

Momčadi Indiana Pacersa je u sezonu krenula moćno, te svojom čvrstom obranom lomi protivnike. Prošlu su utakmicu kod kuće nadigrali Chicago Bullse sa 97:80. Odluka je pala u zadnjoj četvrtini, kada su doslovno pregazili goste iz vjetrovitog grada. Paul George je predvodio Pacerse s 21 košem, dok je vrlo dobar bio i David West sa svojih 17 koševa i 13 skokova.  Momčad Toronto Raptorsa je prošlu utakmicu poražena kod Charlotte rezultatom 92:90. Bila je to turbulentna utakmica, u kojoj su se vratili iz zaostatka od 16 koševa, no ipak su u završnici pokleknuli. Rudy Gay je zabio 21 koš, no opet nije imao bajnu šutersku večer. Večeras ih očekuje još teži protivnik, a momčad ne oduševljava svojim predstavama, te bi u ovoj utakmici mogli teško nastradati.

Indiana Pacersi će bez problema doći do svoje šeste pobjede u isto toliko susreta.

Philadelphia 76ers (3-2)  – Cleveland Cavaliers (2-3)  01.00

Nakon starta iz snova, momčad Sixersa se vraća u surovu stvarnost. Nakon domaćeg poraza od Golden Statea, porazili su ih i Washington Wizardsi sa 116:102. Philadelphia tijekom susreta nije bila u vodstvu, a gosti su najviše vodili sa 17 koševa razlike. Evan Turner sa 24 koša, te Spencer Hawes sa 23, bili su najefikasniji u momčadi Sixersa. No, pobjede su ih koštale izgubljene lopte, kojih je bilo čak 21.  U današnjoj utakmici ih čeka još neugodniji protivnik, koji ove godine cilja na doigravanje. Cleveland Cavaliersi su na gostovanju kod Milwaukee Bucksa razočarali igrom, te su poraženi sa 109:104. Iako su imali 13 napada više od protivnika, šut im nije bio na razini. Najefikasniji u porazu je bio Kyrie Irving sa svojih 29 koševa uz osam asistencija. Tristan Thompson je bio razočarenje večeri sa svojih pet koševa, te večeras očekujemo njegov veći doprinos.

Momčad iz Clevelanda ima bolji roster od Sixersa, te bi trebali doći do pobjede.

Washington Wizards (1 – 3) – Brooklyn Nets (2 – 2) 01.00

Wizardsi su u zadnjoj utakmici prekinuli niz poraza, a igrali su na gostovanju kod 76ersa koje su svladali 116:102. Povratkom Nenea startna petorka je odigrala odličnu utakmicu, te su bez većih problema održavali prednost koju su stekli u prvoj četvrtini. Imali su sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolju predstavu sezone ubilježio je John Wall s 24 poena uz 5/8 za tri poena i 9 asistencija. Jako dobro su odigrali Bradley Beal sa 17 poena, 5 skokova, 9 asistencija i 3 ukradene lopte, te Marcin Gortat s double double učinkom od 19 poena i 12 skokova. Netsi su nakon šokantnog poraza u Orlandu napokon odigrali pravu utakmicu, te su pred svojim navijačima razbili ekipu Jazza 104:88. Niti jedan glavni igrač nije odigrao više od 25 minuta jer su do ulasku u zadnju četvrtinu imali 24 poena prednosti. Maestralan je bio Brook Lopez s 27 poena i 7 skokova za 25 minuta. Ove dvije ekipe imaju problema s obranom šuta, Wizardsi protivnicima dozvoljavaju realizaciju iz igre u visini od 50%, dok Netsi nisu u stanju braniti šut za tri poena i dopuštaju realizaciju od 41% do susreta s Jazzom. Očekujemo veliku borbu mladih snaga Walla i Beala protiv iskusnih Derona Williamsa i Joea Johnsona.

Prednost ćemo dati gostima jer domaćini nemaju igrača koji se može boriti s Lopezom pod košem.

Detroit Pistons (2 – 2) – Oklahoma City Thunder (3 – 1) 01.30

Glavna priča u ligi je povratak Russella Westbrooka s kojim su Thunderi ostvarili dvije lagane pobjede, a posljednja je došla u susretu s Mavericksima koje su dobili 14 razlike pred svojim navijačima. Uz Westbrooka koji je ubilježio 22 poena, odličnu utakmicu su odradili Kevin Durant s 23 poena i 10 asistencija, te igrač koji se najviše raduje povratkom Westbrooka, Serge Ibaka sa 17 poena, 13 skokova i 3 blokade. Maverickse su uništili fenomenalnim šutom iz igre od 54% i s 27 poena iz tranzicije. Pistonsi su u utakmici protiv Pacersa prikazali najgoru njihovu košarku u ovoj sezoni.  Pokazali su ono što točno ne smiju raditi na terenu, puno nerezonskih šuteva, sebičnost u igri, neuigranost, te najgore od svega, manjak borbenosti i nezalaganja u obrambenom dijelu. Ukupno iz igre su imali realizaciju od 38%, a za tri poena su gađali 5/25, te na sve to nadodajte omjer 13:14 u korist izgubljenih lopti i dobijete poraz 99:91. Dobro su odigrali Greg Monroe s 14 poena i 10 skokova, te Kyle Singler s 13 poena. Najbolji strijelci ekipe bili su Josh Smith sa 16 poena, ali uz šut 5/16, te Brandon Jennings sa 17 poena uz šut 6/20. Najvažniji dvoboj večeri je između Smitha i Duranta, te Monroea i Ibake.

Pistonsi opet igraju jedan od derbija večeri koji ne bi smjeli propustiti, a prednost ćemo dati gostima jer su uigraniji i imaju dva najbolja igrača na terenu u Durantu i Westbrooku.

Chicago Bulls (1 – 3) – Utah Jazz (0 – 5) 02.00

Evo prave prilike Bullsima da prekinu negativan niz od dva poraza jer je momčad Jazza u još lošijoj situaciji i nisu ove sezone okusili slast pobjede. Bullsi su u posljednjoj utakmici poraženi 97:80 od Pacersa na gostovanju. Pacersi su svaki put kada im je trebalo uspjeli su se odvojiti od Bullsa, te trenutno imaju jednu od najboljih startnih petorki u ligi. Momčad Bullsa je u igri držala druga petorka, ali oni nisu mogli ništa protiv kaznene ekspedicije Pacersa u posljednjoj četvrtini. Kod Chicaga su najbolji strijelci bili Derrick Rose i Luol Deng s po 17 poena. Jadna momčad Jazza s četiri NBA igrača još nije upisala pobjedu, a u zadnjoj utakmici su poraženi 97:87 od Celticsa u TD Gardenu. Navijače Jazza jedino može veseliti dobra igra Enesa Kantera koji je ubilježio 22 poena i 8 skokova, Gordon Hayward s 28 poena, 9 skokova i 5 asistencija, te Derrick Favors s double double učinkom od 10 poena i 14 skokova. Jazzeri ulaze u probleme čim moraju korisititi igrače iz druge petorke, te u tom periodu redovno gube utakmice kao što je bio slučaj u Bostonu gdje su drugu četvrtinu izgubili s 19 razlike. Večeras će biti zanimljivo gledati dvoboj Jimmyja Butlera i Haywarda, te Kantera i Favorsa protiv visoke linije Bullsa.

Očekujemo pobjedu Bullsa jer raspolažu s više kvalitetnijih igrače, te uz pomoć Joakima Noahe i Butlera mogu zaustaviti glavne prijetnje ekipe Jazza.

Minnesota Timberwolves (3 – 2) – Dallas Mavericks (3 – 2) 02.00

Sudar dviju ekipa koje će se boriti za ulazak u doigravanje na Zapadu, a do sada su ostvarili identičan omjer. Zanimljivo da su obje ekipe poražene u posljednjim utakmicama. Mavericksi su imali teško gostovanje u Oklahomi i nije veliko iznenađenje što su izgubili 107:93. Dallas jednostavno nije imao rješenje kroz cijelu utakmicu za glavne uzdanice Thundera. U njihovim redovima su dobro odigrali Dirk Nowitzki sa 16 poena, 6 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte, ovoljetno pojačanje Monta Ellis s 20 poena, ali imao je 7 izgubljenih lopti, te Shawn Marion i Jae Crowder s po 17 poena. Timberwolvesi su s druge strane doživjeli poraza 106:93 pred svojim navijačima od Warriorsa koji su većinu utakmice odigrali bez Stephena Curryja i Andrewa Boguta koji je izašao iz igre nakon 16 minuta zbog šest prekršaja. Nisu imali odgovora za juriš Warriorsa u posljednjoj četvrtini u kojoj ih je torpedirao Klay Thompson s 14 poena od ukupno 30. Imali su velikih problema s kontrolom lopte, izgubili su ih 19, te šut ih nije služio, pogodili su samo četiri trice iz 16 pokušaja. U tom sivilu se istaknuo Kevin Love s 25 poena, 16 skokova (7 napadačkih) i 6 asistencija, te Kevin Martin s 23 poena. Moramo spomenuti da Vince Carter neće igrati večeras jer mora odraditi utakmicu suspenzije zbog udaranja laktom Stevea Adamsa u susretu protiv Thundera.

Večeras očekujemo spektakl i puno koševa jer niti jedna ekipa ne mari previše za obrambeni dio, a malu prednost dajemo gostima zbog odlične forme Ellisa.

New Orleans Pelicans (2-3) – Los Angeles Lakers (3-3) 02.00

Lakersi su pomalo i iznenađujuće sinoć pobijedili domaće Houston Rocketse, a večeras u goste dolaze mladim Pelicansima. Večerašnji domaćin može se pohvaliti pobjedom u gostima kod Memphis Grizzliesa, no pobjedi je uvelike pridonio izostanak Zacha Randolpha koji je u 9. minuti utakmice morao napustiti teren zbog obitelji. Svi igrači prve petorke Pelicansa imali su dvoznamenkast učinak koševa, a treba istaknuti Erica Gordona s 19 koševa te Anthonyja Davisa s 18 koševa i 9 skokova. Tyreke Evans je s klupe pridodao 16 koševa uz 7 skokova. Kao što je već na početku navedeno, Lakersi su sinoć odnijeli pobjedu, a to ponajviše zbog Stevea Blakea koji je zabio šut za pobjedu te Dwighta Howarda koji je loše gađao slobodna bacanja pred kraj utakmice. Klupa je kao i obično predvodila Lakersa, a treba istaknuti Jodieja Meeksa s 18 koševa te Wesleya Johnsona s 16 koševa.

U ovoj utakmici ćemo ipak malu prednost dati gostima koji su puno iskusniji od večerašnjeg domaćina.

San Antonio Spurs (4-1) – Golden State Warriors (4-1) 02.30

Poslastica večeri, dvoboj dvaju ozbiljnih kandidata za vrh konferencije. Zanimljiv je podatak kako Warriorsi tijekom posljednjih 17 regularnih sezona nisu dobili Spurse u gostima, a taj niz bi se večeras mogao i nastaviti ukoliko će Warriorsi morati igrati bez Stephena Curryja. Obje momčadi su svoje posljednje utakmice igrali u srijedu te su došli do novih pobjeda. Tony Parker je kao i po običaju predvodio svoju momčad s 20 koševa i 6 asistencija, a pridružio mu se Danny Green s 19 koševa. Warriorsi su odnijeli pobjedu u gostima protiv Minnesote Timberwolvesa, iako je teren nakon 24 minute igre morao napustiti Curry zbog ponovne ozljede gležnja. Klay Thompson je u njegovom odsustvu predvodio momčad s 30 koševa, a treba istaknuti i Davida Leeja s 22 koša i 15 skokova te Andrea Iguodalu s 20 koševa i 6 asistencija.

Teška utakmica za prognoziranje, a malu prednost ćemo ipak dati gostima za koje očekujemo da im se vrati Curry.

Phoenix Suns (3-2) – Denver Nuggets (1-3) 03.00

Nakon što je Denver izbjegao najgori start franšize u posljednjih 15 godina, večeras će pokušati uzeti drugu pobjedu u nizu. Na ruku im ide i slavlje u 9 od 10 posljednjih susreta protiv Sunsa, no sada su se mnoge stvari promijenile. Sunsi su u srijedu poraženi od San Antonio Spursa, a istaknuo se Markieff Morris s 23 koša te Miles Plumlee s 15 koševa i 6 skokova. Pružili su dobar otpor protiv domaćina iako igraju bez ozlijeđenog Gorana Dragića. Nuggetsi su u sinoćnjoj pobjedi nad Atlanta Hawksima imali vrlo raspoloženu momčad, šestorica su zabila 10 ili više koševa, a treba istaknuti predvodnika Tyja Lawsona s 23 koša, 7 skokova i 8 asistencija te Natea Robinsona koji je s klupe pridodao 15 koševa. Na ruku im je išao i šut od gotovo 50 posto, te za tricu od 56 posto.

Prednost dajemo gostima zbog boljeg međusobnog omjera.

Portland Trail Blazers (2-2) – Sacramento Kings (1-3) 04.00

Posljednji susret dana odigrat će se u Rose Gardenu, gdje će Portland ugostiti momčad Sacramento Kingsa. Portland se nada da će ove sezone uspjeti izboriti doigravanje, a na ruku im idu i pobjede protiv Denvera i San Antonija. Ipak, prije dva dana poraženi su od Houstona rezultatom 116:101, uz standardno dobri dvojac Damian Lillard (22 poena) – LaMarcus Aldridge (21 poen). Portland sljedećih šest utakmica igra protiv ekipa od kojih je kvalitetom bolji ili barem podjednako dobar, te bi trebali upisati barem četiri pobjede. Sacramento Kingsi otvorili su sezonu pobjedom protiv Denver Nuggetsa, no nakon toga uslijedili su porazi od Clippersa, Warriorsa i Hawksa, ekipa od kojih se očekuje da izbore doigravanje ove sezone. Prije dva dana poraženi su od Atlante sa 105:100, a najbolji pojedinac kod Kingsa bio je Isaiah Thomas s 26 poena i 5 asistencija, dok se puno više očekivalo od DeMarcusa Cousinsa koji je ubacio 11 poena uz 6 skokova.

Prednost dajemo Portlandu koji posjeduje kvalitetu više od Kingsa i zna da mora pobjeđivati ovakve utakmice ako misli izboriti doigravanje na kraju sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE