Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tijesne pobjede upisali Clippersi, Heat i Nuggetsi

Sinoć je u NBA ligi odigrano 10 novih susreta, od kojih su tri završena s razlikom između pobjednika i poraženog od dva ili manje poena. Pobjednički niz Portlanda i Spursa je nastavljen, Boston je uspio prekinuti niz poraza, dok Knicksi to nisu uspjeli napraviti.

Prva utakmica, između Los Angeles Clippersa i Sacramento Kingsa, odigrana je u nešto ranijem terminu te nije razočarala. Na početku su Clippersi dominantno krenuli i već nakon prve četvrtine imali prednost 29:13, ali čini se da su se pomalo opustili, što su Kingsi iskoristili za povratak u susret. Uspjeli su dobiti preostale tri četvrtine, ali još uvijek to nije bilo dovoljno budući da su Clippersi slavili sa 103:102. U zadnjim sekundama gledali smo završnicu puno slobodnih bacanja, a Kingsi su dobili šansu kada je Chris Paul promašio drugo bacanje i Sacramento je imao posljednje dvije sekunde utakmice. Nakon minute odmora loptu je dobio večeras odlični DeMarcus Cousins, no njegov šut za pobjedu preko ruke DeAndrea Jordana nije pronašao cilj.

Chris Paul predvodio je Clipperse s 22 poena i 9 asistencija, čim je prekinut njegov double-double niz koji je trajao od početka sezone (13 utakmica). Vrlo dobar bio je i Jordan sa 17 poena i 12 skokova, a slično je odigrao i Blake Griffin sa 16 poena i 10 skokova. Kingse je predvodio Cousins s 23 poena, 19 skokova i 7 asistencija, dok su s klupe sjajni bili Isaiah Thomas (22 poena) i Patrick Patterson (21 poen).

Miami Heat je teže od očekivanog došao do pobjede protiv Orlando Magica rezultatom 101:99. Miamiju se nakon dvije utakmice neigranja vratio Dwyane Wade, dok je prvu utakmicu ove sezone za Orlando odigrao Glen Davis. U utakmici je Orlando bio bolji tijekom prvog poluvremena, imali su prednost i od 16 poena, ali već sredinom treće četvrtine Miami je to dostigao i do kraja smo gledali neizvjesnu utakmicu. Koš za pobjedu Miamija postigao je LeBron James šutem s poludistance 15 sekundi prije kraja. Orlando je pokušao izjednačiti te su imali dvije dobre prilike, ali prvo Arron Afflalo, a zatim Victor Oladipo promašili su svoje šuteve.

Wade je u povratku bio najbolji s 27 poena, a odličan je bio i LeBron James s 22 poena, 9 skokova i 7 asistencija. I kod Orlanda je povratnik bio najbolji, Glen Davis je upisao 20 poena, a dobar je bio i Afflalo s 18 poena i 7 skokova. Ovom je pobjedom Miami došao do 10. trijumfa u sezoni, dok Orlando još ne zna za pobjedu na gostujućem terenu.

Napeto je bilo i u Coloradu, gdje je Denver sa 102:100 uspio svladati Dallas Maverickse. Nuggetsi su na početku utakmice preuzeli vodstvo, Dallas se malo po malo vraćao, ali nije uspio napraviti preokret. U zadnjih minutu i pol Dirk Nowitzki je promašio tri šuta, dok su Randy Foye i Kenneth Faried uspjeli poentirati na drugoj strani i pobjeda je ostala u Denveru.

Ty Lawson predvodio je Denver s 20 poena i 9 asistencija, Faried je pridodao 18 poena i 14 skokova, a Foye 17 poena. Nowitzki je predvodio Mavse s 27 poena i 9 skokova, ali zakazao je u posljednjim minutama kada je promašio svoje šuteve. Monta Ellis upisao je 25 poena, a Vince Carter 16 s klupe.

Do desete uzastopne pobjede došli su Portland Trail Blazersi koji su u gostima svladali Golden State Warriorse 113:101. Nakon dvije utakmice neigranja Warriorsima se vratio Stephen Curry, ali nije igrao Andre Iguodala zbog ozljede u prošloj utakmici. Golden State je imao inicijativu tijekom susreta te su imali i po 12 poena prednosti, ali u posljednjoj četvrtini Golden State nije uspio postići poen čak pet minuta, što su Blazersi iskoristili za prelazak u vodstvo i stvaranje razlike kojom su došli do mirne pobjede. U trećoj četvrtini vidjeli smo i veće naguravanje između igrača koje su pokrenuli Joel Freeland i Andrew Bogut, a suci su na kraju podijelili 6 tehničkih pogrešaka te tri isključenja (Wesley Matthews i Mo Williams kod Portlanda, te Draymond Green kod Warriorsa).

Blazerse je s 30 poena i 21 skokom predvodio LaMarcus Aldridge, isključeni Matthews ubacio je 23 poena za 26 minuta na parketu, a Damian Lillard je postigao 20 poena i podijelio 9 asistencija. Warriorse je s 30 poena predvodio Klay Thompson, 22 poena i 11 asistencija učinak je Stephena Curryja, dok je David Lee upisao 15 poena i 12 skokova.

I San Antonio Spursi uspjeli su doći do 10. uzastopne pobjede, ali puno lakše nego Portland budući da su na svome parketu “razbili” Cleveland Cavalierse sa 126:96. Spursi su od početka susreta imali prednost, a kada su dobili drugu četvrtinu s 35:11 znalo se što će biti do kraja. Danny Green predvodio je Spurse sa 17 poena, 15 je ubacio Patty Mills, a 12 Tony Parker. Najbolji kod Clevelanda bio je Andrew Bynum sa 16 poena, dok je Kyrie Irving ubacio poen manje.

Niz od šest poraza uspjeli su prekinuti Boston Celticsi pobjedom na gostovanju kod Atlanta Hawksa 94:87. Celticsi su uglavnom ove sezone izgradili prednost koju bi izgubili u posljednjoj četvrtini, no ovoga puta su oni “prodali tu foru” Hawksima, odnosno gubili su kroz prve tri četvrtine, da bi posljednjih 12 minuta igre dobili rezultatom 30:13 i došli do pobjede. Celticse je sa 17 poena predvodio Brandon Bass, a Jeff Green ih je ubacio 16. Hawkse je s 18 poena predvodio Al Horford, dok je Jeff Teague upisao 13 poena i 10 asistencija.

New York Knicksi nastavljaju s blijedim igrama te su sinoć poraženi od Wizardsa sa 98:89, što im je peti uzastopni poraz i trenutno su na omjeru 3-9. Wizardse je do pobjede vodio John Wall s novom sjajnom utakmicom, Knicksima je ubacio 31 poen uz 7 asistencija, a odličnu pomoć pružio mu je Marcin Gortat sa 16 poena i 17 skokova. S druge strane je standardno najbolji bio Carmelo Anthony s 23 poena i 12 skokova.

Indiana je pobjedom 106:98 zadržala nepobjedivost na svome terenu i protiv Philadelphije, a do slavlja ih je vodio Roy Hibbert s 27 poena, 13 skokova i 6 blokada. Houston Rocketsi su i bez usluga Jamesa Hardena upisali pobjedu protiv Minnesote rezultatom 112:101, a “eksplodirao” je Aaron Brooks s 26 poena za 25 minuta igre. Minnesoti nije pomoglo ni 27 poena i 15 skokova Kevina Lovea.

NBA rezultati, 23. studeni:

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 103:102
Indiana Pacers – Philadelphia 76ers 106:98
Washington Wizards – New York Knicks 98:89
Atlanta Hawks – Boston Celtics 87:94
Miami Heat – Orlando Magic 101:99
Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 112:101
Milwaukee Bucks – Charlotte Bobcats 72:96
San Antonio Spurs – Cleveland Cavaliers 126:96
Denver Nuggets – Dallas Mavericks 102:100
Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 101:113

Latest Posts

NE PROPUSTITE