Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Netsi gostuju kod Houstona, Oklahoma dočekuje Warriorse

Nakon dana odmora zbog Dana zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama, NBA liga vraća se na stare staze te će se večeras odigrati čak 13 susreta. Od zanimljivijih susreta možemo izdvojiti dvoboje Rocketsa i Netsa, Thundera i Warriorsa te Nuggetsa i Knicksa.

Orlando Magic (6-9) – San Antonio Spurs (13-2) 01.00

Dvoboj najbolje ekipe zapadne konferencije te ekipe koja je trenutno u borbi za playoff na istoku. Spursi u utakmicu ulaze motivirani da započnu novu seriju pobjeda. Naime,u srijedu su pretrpjeli poraz u Oklahomi te je njihov niz pobjeda stao na brojci 11. Trener Spursa Gregg Popovich bio je nezadovoljan šutevima koje je njegova ekipa uzimala. Spursi su iz igre šutirali mizernih 39,1%. Najefikasniji su bili Tony Parker sa 16 poena i Kawhi Leonard s 14 poena i 10 skokova.  Orlando u utakmicu ulazi u boljem raspoloženju. U zadnje dvije utakmice ostvarili su dvije pobjede,jednu u gostima protiv Atlante a jednu kod kuće protiv Philadelphije. Do pobjede protiv Sixersa predvodio ih je sjajni Nikola Vučević s 21 poenom,16 skokova i 5 asistencija. Glen Davis je ubacio 19 a rookie Victor Oladipo i Arron Afflalo 18 poena. Spursi su drugi najbolji u ligi po dopuštenim poenima,njihovi protivnici u prosjeku ubacuju samo 90,3 poena po utakmici.

Očekujemo pobjedu Spursa jer su puno bolja ekipa.

Charlotte Bobcats (7 – 9) – Milwaukee Bucks (2 – 12) 01.00

Šest dana je prošlo od njihovog prvog međusobno susreta kojeg su igrali BMO Harris Bradley Centru. Bobcatsi su im nanijeli tada osmi poraz u nizu (trenutno Bucksi imaju deset izgubljenih utakmica za redom), a rezultat je bio 96:72. Bucksi nisu imali odgovor za raspoloženu startnu petorku Bobcatsa koja je u samo trećoj četvrtini napravila prednost od 16 poena, a najraspoloženiji su bili Al Jefferson s 19 poena i Gerald Henderson sa 17 poena za manje od 30 minuta provedenih na terenu. U ekipi Milwaukeeja se jedino istaknuo Khris Middleton s 20 poena. Bucksi su u zadnjoj utakmici pružili odličan otpor Wizardsima s kojima su igrali produžetak pred svojim navijačima. Kroz kompletnu utakmicu nisu mogli zaustaviti Marcina Gortata (25 poena uz šut 11/12 i 8 skokova) i Johna Walla (19 poena, 5 skokova i 6 asistencija) koji su bili glavne poluge u ekipi, a Bucksi su se držali u utakmici samo na račun katastrofalne klupe Wizardsa. Najbolji strijelac u njihovim redovima bio je O.J. Mayo s 21 poenom. Momčad Charlotte je imala težak susret s Pacersima koje su držali u igri sve do zadnje četvrtine, ali tada su igrači Indiane dodali gas do daske i pomeli su ih 39:22 u posljednjoj dionici za pobjedu  99:74. Uništio ih je C.J. Watson s 18 poena uz 6/7 za tri poena, dok je kod Bobcatsa najbolji bio Jefferson sa 16 poena.  Domaćini su večeras najvjerojatnije bez Michaela Kidda – Gilchrista, a kod Bucksa je upitan Brandon Knight.

Prednost dajemo domaćinima zbog dobre igre Jeffersona u zadnje vrijeme, te kvalitetne obrane koju prezentiraju u dosadašnjem dijelu sezone.

Toronto Raptors (6-8) – Miami Heat (12-3) 01.00

Nakon lagane krize na ulasku u sezonu uzrokovane lošijim obrambenim pristupom, Miami Heat je u posljednjih 12 utakmica pobijedio 11 puta, a trenutno su u seriji od 8 uzastopnih pobjeda. Heat je jedna od najboljih napadačkih momčadi u ligi, u prosjeku zabijaju 105.9 poena po susretu, dok svojim suparnicima dozvoljavaju 96.1 poen. Toronto Raptorsi, iako su na za istočnu konferenciju solidnom omjeru od 6 pobjeda i 8 poraza, ne pružaju baš uvjerljive igre. Njihova igra se uvelike bazira na izdanju Rudyja Gaya i DeMara DeRozana i njihovim naizmjeničnim izolacijama. U prošlom međusobnom susretu Miami je s lakoćom svladao Raptorse u Torontu 104:95 bez Chrisa Bosha. LeBron James ih je predvodio u tom susretu s 35 poena, 8 skokova i 8 asistencija, dok je Dwyane Wade pridodao 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija. U redovima Raptorsa DeRozan je postigao 21 poen i 3 asistencije, a Boshov izostanak dobro je iskoristio Jonas Valanciunas s 18 poena i 9 skokova.

Kod Heata je upitan Shane Battier, dok kod Raptorsa nema značajnih izostanaka. Za očekivati je pobjedu Miamija.

Atlanta Hawks (8-8) – Dallas Mavericks (10-6) 01.30

Atlanta Hawksi fino su otvorili sezonu, no izgubili su zadnja tri susreta protiv Bostona, Orlanda i Houstona. Hawksi će Mavse dočekati oslabljeni za Kylea Korvera, a upitno je i da li će Shelvin Mack moći igrati. Mavsi igraju vrlo dobro ove sezone, no na gostovanjima muku muče. Gubili su tako od Houstona, Oklahome, Minnesote, Miamija i Denvera. U ovaj susret ulaze nakon pobjede protiv Golden State Warriorsa 103:99. U prvom međusobnom susretu u Dallasu Mavsi su dobili Hawkse 118:109 na krilima Monte Ellisa s 32 poena i 8 asistencija, Dirka Nowitzkog s 24 poena, 4 skoka i 5 asistencija i Vincea Cartera koji je s klupe pridodao 21 poen. Kod Hawksa najbolji su bili Jeff Teague s 24 poena, 9 asistencija i 4 ukradene lopte i Paul Millsap s 20 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Od ove utakmice očekujemo puno poena, kao što je bio slučaj i u Dallasu, te i pobjedu Mavsa ako Hawksima budu falili Korver, Mack i Lou Williams.

Boston Celtics (6-11) – Cleveland Cavaliers (4-11) 01.30

Susret dvije momčadi koje se trenutno muče, Boston očekivano s obzirom na rebuild fazu u kojoj se nalaze, i Cleveland neočekivano s obzirom na veliki potencijal koji njihova momčad ima. Cleveland će pokušati prekinuti negativni niz od 4 uzastopna poraza, no ako nastave s dosadašnjim slabim igrama u gostima i protiv Celticsa će se mučiti. Boston je nakon 2 pobjede posljednju utakmicu protiv Memphis Grizzliesa u svom TD Gardenu izgubio 100:93. Jared Sullinger s 23 poena i 12 skokova i Jeff Green s 26 poena i 7 skokova nisu mogli sami protiv Grizzliesa. Najsvježiji poraz Cavaliersa dogodio se u njihovom Clevelandu protiv Miami Heata 95:84. Najbolje je u njihovim redovima odigrao igrač koji je u posljednje vrijeme često tema glasina o razmjenama, Dion Waiters, ubacio je 24 poena uz 6 skokova i 3 asistencije. Kyrie Irving je dodao 16 poena uz očajan šut iz igre 6-19.

Cavaliersi su u Bostonu izgubili 8 puta posljednjih 11 susreta i zanimljivo je vidjeti hoće li se taj niz nastaviti. Pretpostavljamo da ipak neće.

Detroit Pistons (6-9) – Los Angeles Lakers (8-8) 01.30

Večeras ćemo ponovno gledati dvoboj ovih dviju momčadi (posljednji ove sezone), a prvi dvoboj je igran u Los Angelesu 17. ovoga mjeseca. Tada su Lakersi bili bolji rezultatom 114-99, a do pobjede su ih predvodili Jordan Hill s 24 poena i 17 skokova (učinak karijere) te Steve Blake sa 16 asistencija. Kod Pistonsa se tada najviše iskazao Brandon Jennings s 24 poena i 14 asistencija. Pistonsi su u srijedu igrali svoju posljednju utakmicu, a poraženi su kod kuće od Chicago Bullsa s 20 poena razlike, a Pistonsi ponovno pokazuju manjak ofenzivne konstatnosti.Rodney Stuckey je ponovno s klupe predvodio momčad u broju poena(ubacio je 25 poena). Stuckey trenutno dokazuje da je jedan od ponajboljih 6. igrača s klupe. Lakersi su u srijedu pobjedili Brooklyn Netse, a najbolji u njihovim redovima bio je Pau Gasol s 21 poenom i 8 skokova, dok je Nick Young s klupe pridodao 26 poena.

Prednost ćemo dati Lakersima koji za razliku od Pistonsa raspolažu s puno više ofenzivnog oružja.

Philadelphia 76ers (6-10) – New Orleans Pelicans (6-8) 02.00

Noćas se sastaju 10. momčad Istočne konferencije i 13. momčad Zapada. Susret će obilježiti prvo vraćanje Jruea Holidaya `kući` nakon što su ga u predsezoni 76ersi razmjenili u Pelicanse za Nerlensa Noela, 6. picka na draftu i još jednog budućeg picka drafta. Ovaj susret je dosta izjednačen te ga je nezahvalno prognozirati. Da nas je kojim slučajem netko na početku sezone upitao za ovaj susret prednost bi bila na strani New Orleansa ali pošto je Philadelphia dobro ušla u sezonu i skinula nekoliko skalpova teško je reći tko je favorit. U prvom susretu ove dvije momčadi ove sezone slavili su momci iz New Orleansa rezultatom 113-98, odličnu utakmicu u povratku nakon ozljede odigrao je  Ryan Anderson i u toj utakmici je zabio 26 poena. Pelicansi igraju toplo hladno ove sezone i imaju četiri poraza zaredom u gostima. Zadnju utakmicu su izgubili od Golden State Warriorsa u zadnjim sekundama rezultatom 102-101 nakon što je Eric Gordon promašio tricu za pobjedu. Jrue Holiday i Ryan Anderson bili su najbolji kod domaće momčadi sa 17 odnosno 21 poena. Večeras će Pelicansima nedostajati Greg Stiemsma i Darius Miller. Philadelphia u ovaj susret ulazi nakon dva poraza zaredom. Michaela Cartera-Williamsa mnogi smatraju kao ključnu figuru Sixersa u dosadašnjem dijelu sezone, novak ima odlične brojke dosada što pokazuju njegovi prosjeci 17,8 poena, 7 asista i 3,1 ukradena lopta. Momčad iz Wells Fargo Centera ima velike probleme sa ozljedama i večeras će im nedostajati pet igrača.

Houston Rockets (11-5) – Brooklyn Nets (4-11) 02.00

Rocketsi za sada pokazuju kako mogu bez najboljeg igrača momčadi, Jamesa Hardena. Večerašnji domaćini su pobjedili posljednjih 6 od 7 utakmica, a u posljednje tri utakmice za redom bez Hardena Rocketsi imaju odličnih 52 posto ukupnog šuta, te 45 posto šuta za tricu. Rocketsi su u srijedu lakše od očekivanog pobjedili gostujuće Atlanta Hawkse s 29 koševa razlike. Do pobjede su ih predvodili igrači s klupe, Francisco Garcia i Aaron Brooks koji su zajedno kombinirali 42 koša. Netsi su za razliku od Rocketsa, ponovno poraženi. Momčad je u porazu predvodio Joe Johnson s 18 koševa, dok je Mirza Teletović ostvario učinak karijere u NBA ligi, a ubacio je 17 koševa. Za sada još uvijek ne mogu pronaći način za neki pozitivan niz i izlazak iz krize, ponajviše zbog ozljeda Derona Williams i Brooka Lopeza.

Očekujemo pobjedu Rocketsa koji ne znaju za poraz od Netsa još od trećeg mjeseca 2006. godine.

Oklahoma City Thunder (10-3) – Golden State Warriors (9-7) 02.00

Poslastica večeri, dvoboj momčadi od kojih možemo puno očekivati ove sezone. Njihov dvoboj smo već mogli gledati ove sezone, točnije 14.11. kada su pobjedu odnijeli Warriorsi tricom Andrea Iguodale sa zvukom sirene. Od te utakmice pa do danas Thunder nije poražen (5 utakmica), a Warriorsi su od tada pobjedili u samo 3 od 7 susreta. Oklahoma je u srijedu pobjedom protiv San Antonio Spursa prekinula njihov niz od 11 uzastopnih pobjeda. Kevin Durant je predvodio momčad do pobjede s 24 ubačaja i 14 skokova, Serge Ibaka je pridodao 17 koševa uz 11 skokova. Reggie Jackson je s klupe pridodao 23 koša. Warriorsi su u srijedu ponovno poraženi , ovoga puta kod Dallas Mavericksa. Stephen Curry je u porazu predvodio momčad s 29 koševa i 8 skokova, a Klay Thompson i David Lee su kombinirano zabili 40 koševa i uhvatili 22 skoka.

Prednost ide na stranu Thundera koji odlično igra pred domaćom publikom, a trenutno pokazuje i bolju igru.

 Indiana Pacers (14-1) – Washington Wizards (7-8) 02.00

Pacersi u utakmicu ulaze s najboljim omjerom u ligi te se nadaju kako će kvalitetnu igru s otvaranja sezone nastaviti i večeras. U zadnjih 5 utakmica imaju isto toliko pobjeda a jedini poraz u sezoni pretrpjeli su u gostima protiv Chicaga. Zadnja u nizu pobjeda došla je u gostima protiv Bobcatsa. Pacersi su sjajno krenuli u utakmicu,nakon prve četvrtine vodili su 22-11 a na kraju su utakmicu završili s 25 koševa više od domaćina. C.J. Watson ubacio je 18 dok su Paul George i Lance Stephenson pridodali 15 poena. Wizardsi u utakmicu ulaze na krilima tri uzastopne pobjede. Zadnji je pao Milwaukee u produžetku s rezultatom 100-92. Najbolji u redovima Washingtona bio je poljski centar Marcin Gortat s 25 ubačenih poena. Zvijezda Wizardsa John Wall zabio je 19 poena čime je prekinuo niz od tri utakmice zaredom s 30 ili više koševa. Nakon ove utakmice Indianu očekuju teška gostovanja kod Clippersa,Blazersa,Jazza,Spursa i Thundera dok će Wizardsi sljedeće četiri utakmice igrati kod kuće protiv ne tako jakih protivnika.

Indiana bi bez većih problema trebala slaviti večeras i nastaviti niz pobjeda.

 Denver Nuggets (8-6) – New York Knicks (3-11) 03.00

Jedan od najzanimljivijih dvoboja večeras.  Carmelo Anthony i J.R.Smith se vraćaju u Denver te će pokušati zaustaviti seriju od 7 uzastopnih poraza. Zadnji poraz doživjeli su u srijedu na gostovanju kod Clippersa. Knicksi su se dobro držali prve tri četvrtine ali su Clippersi u zadnjoj četvrtini ubacili u višu brzinu,ostavili ekipu iz New Yorka na samo 12 poena te lagano došli do pobjede. Najefikasniji u redovima Knicksa je očekivano bio Carmelo Anthony s 27 poena i 9 skokova. Andrea Bargnani je pridodao 20 poena i 10 skokova dok je povratnik u ekipu nakon ozljede kuka Raymond Felton ubacio 12 poena. Denver je nakon lošeg otvaranja sezone počeo s dobrim igrama. Slavili su u posljednja 4 susreta a zadnja pobjeda je došla u gostima protiv Minnesote. Svi starteri su zabili dvoznamenkasti broj poena a najviše se istakao Ty Lawson s 23 poena. Ubojit s klupe bio je bivši član Knicksa Nate Robinson koji je ubacio 15 poena. Nuggetsi su slavili u 11 od zadnjih 16 međusobnih dvoboja te su u prosjeku Knicksima zabili 118,2 poena u zadnjih 5 utakmica u Denveru u kojima je domaćin svaki put izašao kao pobjednik.

Prednost dajemo Nuggetsima koji rijetko gube kod kuće te su trenutno u mnogo boljoj formi od posrnulih Knicksa.

Utah Jazz (2 – 14) – Phoenix Suns (8 – 7) 03.00

Dvoboj dviju ekipa koje su u sezonu ušli kao potencijalni „tankeri“, a samo je momčad Jazz opravdala tu ulogu do sada. Oni se rijetko na kraju utakmice vesele, ali su u posljednjem susretu šokirali Bullse pred svojim navijačima koje su pobijedili nakon produžetaka 89:83. Cijela startna petorka je ubacila više od deset poena, a najbolji je bio Marvin Williams sa 17 poena i 9 skokova, dok su Gordon Hayward i Richard Jefferson dodali po 15 s tim da je Hayward ubilježio 12 dodavanja. Sunsi su vođeni Goranom Dragićem iznenadili Blazerse koje su u Us Airways Centru  pobijedili 120:106. Briljantni su bili Dragič s 31 poenom i 10 asistencija, Channing Frye s 25 poena i 9 skokova, te blizanci Morris s ukupno 34 poena. Do sada su odigrali jednu međusobnu utakmicu, a pobjednik je bila ekipa Sunsa s rezultatom 87:84.

Mislimo da će ovo biti jako zanimljiva utakmica, a minimalnu prednost dajemo domaćinima.

Sacramento Kings (4 – 9) – Los Angeles Clippers (11 – 5) 04.00

Kingsi imaju treću priliku za revanš Clippersima. U zadnjem susretu su se digle tenzije, a glavni protagonist je bio (sigurno ste pogodili) DeMarcus Cousins koji je odvukao svog mini razigravača Isaiahu Thomasu s terena jer nije želio da se rukuje s Chrisom Paulom. Ove dvije momčadi su u različitim raspoloženjima, Clippersi imaju tri pobjede u nizu, dok su Kingsi na dva poraza. Posljednju pobjedu su Clippersi ostvarili u utakmici protiv Knicksa koje su u Staples centru dobili rezultatom 93:80. Utakmicu je odlučila odlična igra klupe Clippersa, točnije katastrofalna igra klupe Knicksa, a predvodili su ih Jamal Crawford s 13 poena i Blake Griffin, Paul i J.J. Redick s po 15 poena . Kingsi su nakon poraza od Clippersa doživjeli i poraz od njihovih gradskih rivala, Lakersa u istoj dvorani. Jednostavno nisu imali snage za dvije tako bitne utakmice jer su poprilično potrošili u susretu s Clippersima. To je najmanje utjecalo na Cousinsa koji pokazuje da uprava nije u vjetar bacila novce, te je susret završio sa 17 poena, 8 skokova i 7 asistencija, a dobro je odigrao Greivis Vasquez s 20 poena i 7 asistencija, te Ben McLemore s 15 poena.

U ovom susretu sve ovisi o Cousinsu, ako on bude u izdanju na razini svog talenta onda Kingsi imaju velike šanse doći do pobjede jer ga nitko ne može držati u redovima Clippersa, dok ako Cousins odluči prespavati susret onda se ne piše dobro domaćinima. Mi očekujemo da će se pojaviti „pravi“ DeMarcus i stoga prednost dajemo Kingsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE