Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trica Westbrooka za pobjedu, Pacersi i Heat nastavili s pobjedama

Sinoć smo gledali 13 NBA utakmica, a neke od njih bile su neizvjesne i zanimljive od prve do posljednje minute. Vidjeli smo i dva produžetka u kojima su Thunderi uspjeli svladati Warriorse ludom tricom Russella Westbrooka, te Clippersi na krilima Jamala Crawforda upisali pobjedu nad Kingsima.

Utakmica večeri svakako je bio dvoboj Oklahome i Golden Statea. Thunderi su igrali na svome terenu gdje još ne znaju za poraz, a taj niz se nastavio pobjedom 113:112 nakon jednog produžetka. Na kraju je trebalo i ponešto sreće jer je pri kraju produžetka Kevin Durant promašio šut, ali lopta se odbila do Sergea Ibake koji je također promašio, no opet lopta dolazi do igrača Oklahome, točnije Westbrooka koji je 0,1 sekundu prije kraja pogodio tešku tricu iz kuta za pobjedu.

Što se tiče ostatka susreta, dovoljno je za reći da nijedna od ekipa nije imala vodstvo od preko 10 poena pa je bilo i “pravilno” da se sve odluči u posljednjim sekundama. Na kraju regularnog dijela, u posljednjoj minuti, Durant je imao čak tri šuta kojima je mogao odvesti ekipu do pobjede, ali promašio je sva tri puta, od čega je treći pokušaj bio sa zvukom sirene. I u produžetku je u zadnjoj minuti promašio dva važna šuta, ali na sreću Oklahome spasio ih je Westbrook u zadnjim desetinkama sekunde utakmice.

Westbrook je bio najbolji u svojoj momčadi s 34 poena i 7 asistencija, dok je Durant upisao 25 poena i 13 skokova. Warriorse je predvodio Stephen Curry s 32 poena, 11 skokova i 5 asistencija, dok je Harrison Barnes upisao 26 poena. Ovim porazom Warriorsi su došli na omjer 9-8, što je svakako ispod očekivanja ekipe i navijača.

Produžetak smo vidjeli i u Sacramentu, gdje su Los Angeles Clippersi bez ozlijeđenog Chrisa Paula upisali pobjedu 104:98. I ovaj je susret od prve do posljednje minute bio iznimno izjednačen te je jedina “veća” prednost bila osam poena razlike za Clipperse u trećoj četvrtini. U izostanku Paula, igru Clippersa vodio je Jamal Crawford koji je izluđivao braniče ludim driblinzima i šutevima iz svih mogućih pozicija. Na kraju regularnog dijela imao je šut za pobjedu, ali je promašio te je utakmica otišla u dodatnih pet minuta. Ondje su Kingsi postigli četiri poena u prvoj minuti, ali do kraja nisu uspjeli zabiti više niti jedan koš, dok je Crawford nastavio “trpati” na drugoj strani i odveo Clipperse do 12. pobjede sezone.

Crawford je utakmicu završio s 31 poenom, 11 asistencija i 7 skokova, što mu sve najbolje brojke ove sezone. Solidnu pomoć pružio je Blake Griffin s 21 poenom i 12 skokova, a blizu triple-double učinka bio je DeAndre Jordan s 10 poena, 15 skokova i 9 blokada. Kingse je, prema običaju, vodio DeMarcus Cousins s 25 poena, 9 skokova i 6 asistencija, po 14 poena ubacili su Ben McLemore i John Salmons, a vrlo dobar debi u dresu Kingsa imao je Derrick Williams, koji je prije dva dana razmijenjen iz Minnesote. On je u svojoj prvoj utakmici upisao 12 poena, 6 skokova i 4 asistencije te s nekoliko alley-oop zakucavanja odmah pridobio publiku na svoju stranu.

Najbolje ekipe svojih konferencija, San Antonio (Zapad) i Indiana (Istok) upisale su nove uvjerljive pobjede. Spursi su bez ozlijeđenog Tonyja Parkera svladali Orlando rezultatom 109:91, dok je Indiana s 93:73 bila bolja od Wizardsa i sa šestom uzastopnom pobjedom poboljšala najbolje otvaranje sezone u povijesti franšize na omjer 15-1. Spurse je s 19 poena i 9 skokova (od čega 17 poena i 7 skokova u prvom poluvremenu) predvodio Tim Duncan, dok je dok Pacersa najbolji bio Paul George s 23 poena te po 4 skoka, asistencije i ukradene lopte, a ne bi bilo u redu da ne spomenemo Lancea Stephensona, koji je ponovno koketirao s triple-double učinkom ubilježivši 11 skokova, 10 asistencija (od kojih je nekoliko bilo fantastičnih iza leđa – obavezno pogledati Top 10 akcija ispod izvještaja) i 7 poena. A blizu je bio i quadruple-double (koji se ne bi računao) s 8 izgubljenih lopti.

Denver Nuggetsi uspjeli su na svom terenu svladati New York Knickse rezultatom 97:95. Denver je cijelu utakmicu proveo u vodstvu, ali nikako nisu uspjeli “prelomiti” susret te su Knicksi uvijek bili na nekoliko koševa zaostatka. Uspjeli su izboriti napetu završnicu, priliku za izboriti produžetak imao je Carmelo Anthony, ali njegov šut u posljednjoj sekundi nije prošao kroz obruč. Nuggetse je s 22 poena i 8 asistencija predvodio Ty Lawson, dok je Randy Foye pridodao 17 poena. Carmelo je ubacio 27 za Knickse, a dobar je bio i Andrea Bargnani s 22 poena, no nedovoljno da Knicksi upišu četvrtu pobjedu sezone.

Četiri pobjede imaju Netsi, druga njujorška ekipa, ali sinoć su ponovno teško nastradali. Bolji od njih bili su Rocketsi rezultatom 114:95, a nije im pomogla ni najbolja utakmica NBA karijere Mirze Teletovića koji je predvodio svoju momčad s 18 poena i 13 skokova. Na parket se vratio Brook Lopez (16 poena za 21 minutu), no Deron Williams, Jason Terry i Andrei Kirilenko su još uvijek ozlijeđeni, a dan odmora dobio je Kevin Garnett. Rocketse je do pobjede vodio Chandler Parsons s 21 poenom, uz savršen šut iz igre 7/7, od čega je šest ubačaja bilo iza linije za tri poena.

Do pobjede u posljednjim sekundama uspjeli su doći Atlanta Hawksi, koji su u posljednjoj četvrtini napravili veliki preokret i svladali Dallas Maverickse s 88:87. Imao je Dallas 11 poena prednosti na ulazu u posljednju četvrtinu, šest poena viška bilo je tri minute prije kraja, ali i u te posljednje tri minute više nisu uspjeli postići niti jedan poen. Heroj za Hawkse bio je Al Horford, koji je pogodio svoj “tipičan” šut s vrha reketa 4 sekunde prije kraja za pobjedu. Imao je Vince Carter priliku za slavlje na drugoj strani, ali nije pogodio. Horford je susret završio sa 17 poena i 12 skokova, a najveću pomoć pružio mu je Jeff Teague s 25 poena. Mavse su s po 16 poena predvodili Dirk Nowitzki i Jose Calderon.

Miami Heat je u Kanadi svladao Toronto s 90:83 i tako došao do svoje devete uzastopne pobjede do koje ih je odveo LeBron James s 27 poena, a vrlo dobar bio je i Dwyane Wade s 22 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Boston je predvođen s 31 poenom Jeffa Greena svladao Cleveland 103:86, dok su Lakersi na gostovanju kod Pistonsa upisali pobjedu 106:102. U posljednju su četvrtinu Pistonsi ušli s 10 poena prednosti, ali Lakersi zadnjih 12 minuta igre dobivaju rezultatom 29:15 i dolaze do svoje devete pobjede sezone. Do slavlja ih je vodio Wesley Johnson s 27 poena (šut 9/11, trice 6/7), a sjajan šuterski dan za Lakerse iskoristio je i Shawne Williams koji je ubacio 20 poena (šut 7/13, trica 6/11).

NBA rezultati, 29.studeni:

Charlotte Bobcats – Milwaukee Bucks 92:76
Orlando Magic – San Antonio Spurs 91:109
Toronto Raptors – Miami Heat 83:90
Atlanta Hawks – Dallas Mavericks 88:87
Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 103:86
Detroit Pistons – Los Angeles Lakers 102:106
Houston Rockets – Brooklyn Nets 114:95
Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 113:112
Indiana Pacers – Washington Wizards 93:73
Philadelphia 76ers – New Orelans Pelicans 105:121
Denver Nuggets – New York Knicks 97:95
Utah Jazz – Phoenix Suns 101:112
Sacramento Kings – Los Angeles Clippers 98:104

Latest Posts

NE PROPUSTITE