Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Veliki udarac za Netse – kraj sezone za Brooka Lopez

Centar Brooklyn Netsa i jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, Brook Lopez, slomio je stopalo te je za njega ova sezona završena.

Lopez je već imao problema s desnim stopalom, kojeg je morao operirati 2011. godine, te je sezone 2011/12 odigrao samo pet utakmica. Ove je sezone odigrao 17 utakmica i ponovno je ozlijedio isto stopalo, što je zabrinjavajuć podatak koji bi mogao uvelike utjecati na ostatak njegove karijere. Zanimljivo je da kroz prve tri sezone svoje karijere nije propustio niti jednu utakmicu, a tada su krenuli problemi sa stopalom te će u sljedeće tri propustiti 134 susreta (ako računamo da će propustiti sve utakmice do kraja ove sezone).

Još se čeka službena obavijest iz Netsa u kojoj bi objasnili kada se točno ozljeda dogodila, no novinari bliski s događanjima u ekipi su doznali da je sezona za Lopeza dovršena. Do ozljede je došlo tijekom sinoćnje utakmice protiv Philadelphije, u kojoj su Netsi izgubili nakon produžetka 121:120, a Lopez je odigrao 44 minute i upisao 22 poena.

Vlasnici Netsa započeli su sezonu s nadanjima u osvajanje naslova prvaka, no od početka sezone muče se s ozljedama, niti u jednoj utakmici do sada nisu imali sve igrače na raspolaganju, a sada je i sigurno da više ne mogu do većeg uspjeha u doigravanju. Lopez je jedan od najboljih centara lige, posebice kada se gleda igra u napadu, te će Netsima biti teško nadoknaditi njegovih 20,7 poena, koliko je prosječno postizao ove sezone. Patit će i igra u obrani, jer su s njime na parketu primali 102,7 poena na 100 posjeda lopte, a bez njega 109,1, što samo govori da su teški dani pred Netsima i da će morati ozbiljno razmisliti o promjenama u ekipi budući da je ova ekipa građena za napad na naslov prvaka ove sezone, što više nije moguće (iako je zbog slabih igara rijetko tko u to vjerovao i prije ove ozljede).

Dodatak: Stigla je i službena obavijest iz Netsa, radi se o puknuću pete metatarzalne kosti (iste koju je slomio 2011. godine), ali još nije potvrđeno da će propustiti cijelu sezonu, nego će više o dužini izbivanja s parketa objaviti sljedećeg tjedna, nakon konzultacija s liječnicima ekipe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE