Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

Eric Bledsoe ostaje u Sunsima

Nakon višemjesečne trakavice koja se odvijala između čelništva Phoenix Sunsa i Erica Bledsoea, čini se da je dogovor konačno postignut. Mladi razigravač navodno je potpisao petogodišnji ugovor u vrijednosti od čak 70 milijuna dolara.

Prije početka ljeta, na samom početku pregovora dvije strane bile su poprilično udaljene jedna od druge, no izgleda da je proteklih nekoliko dana došlo do značajnog pomaka. Phoenix je prije nekoliko mjeseci ponudio 48 milijuna dolara za 4 godine vjernosti, što je menadžer Bledsoa glatko odbio i predložio maksimalni ugovor u vrijednosti od 80 milijuna dolara koje bi Bledsoe dobio kroz 5 godina. Sredinom ovog mjeseca izgledalo je kao da će se Bledsoe morati zadovoljiti s 3,7 milijuna dolara koji bi mu bili isplaćeni sljedeće sezone nakon koje bi postao slobodan igrač (to je bio i ljetos, no jedina razlika je što su mu Sunsi mogli ponuditi istu svotu novaca kao bilo koja druga momčad i ona bi morala biti prihvaćena, a sljedeće ljeto Bledsoe bi sam odlučivao o svojoj sudbini). Nedavna, neočekivana ponuda Timberwolvesa, koja je iznosila nešto više od 60 milijuna dolara kroz 4 godine, definitivno je utjecala na čelništvo Sunsa koje je u što kraćem roku ponudilo Bledsoeu i više nego korektan ugovor.

Iako je ovo u principu dobra vijest za fanove momčadi iz Phoenixa, koja je prošle sezone zaista iznenadila odličnim igrama i za dlaku promašila doigravanje, ovaj potez nedvojbeno će vući repove. Kao prvo, pitanje je vrijedi li Bledsoe tih 14 milijuna godišnje. Mnogi će odgovoriti da ne vrijedi i ne možemo reći da su u krivu. Riječ je o 24-godišnjem razigravaču koji se u nekoliko navrata borio s ozljedama. Svoju drugu sezonu završio je sa svega 40 odigranih utakmica, a proteklu, koja mu je bila četvrta u karijeri, s 43 (ruptura meniskusa) u kojima je prosječno zabijao 17,7 poena, uz 5,5 asista i 4,7 skokova. Nedvojbeno je da se radi o kvalitetnom i talentiranom igraču, ali izdvojiti 70 milijuna dolara za razigravača koji iza sebe ima samo jednu kvalitetnu „polusezonu“ ipak se čini nategnuto. Drugo, Phoenix je ovo ljeto već doveo Isaiaha Thomasa kao slobodnog igrača te je na ovogodišnjem draftu izabran Tyler Ennis, koji kao i Thomas, igra na poziciji razigravača. A da ne spominjemo da je tu još i Archie Goodwin.

Jeff Hornacek je već prije istaknuo, nakon akvizicije Thomasa, da mu je cilj konstantno imati u rotaciji tri playa od kojih će dvojica uvijek biti na parketu. Jedino se postavlja pitanje prenapučenosti bekovskih pozicija i minutaže koju će dobiti Goodwin i Ennis koji imaju potencijala da postanu vrlo dobri NBA igrači. Ipak, ono što je sigurno je da će Sunsi imati jednu od najboljih i najdubljih rotacija na poziciji jedinice i dvojke u NBA-u.

Sve u svemu, ovaj ugovor može se na kraju pokazati svakakav. Sve, naravno, ovisi o Bledsoeu i njegovom zdravlju, no ako nastavi s nastupima iz prošle sezone i nastavi unaprjeđivati svoju igru nitko neće imati pravo kritizirati ovaj potez Sunsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE