Tuesday, April 30, 2024

ZADNJE OBJAVE

NCAA: Jayhawksi odluèili umiroviti dres Kirka Hinricha

Èelnici Kansas Jayhawksa odluèili su odati poèast Kirku Hinrichu umirovljenjem njegovog dresa s brojem 10.

Captain Kirk se nakon završetka srednjoškolske karijere obeæao sveuèilištu Iowa State, ali kada je trener tog programa, Tim Floyd, preuzeo kormilo Chicago Bullsa, Hinrich se nije previše dvoumio prihvatiti ponudu Kansas Jayhawksa, gdje je proveo izuzetno uspješne 4 godine.

2002. godine je svoj tim odveo do Final Foura NCAA turnira, te je godinu kasnije otišao korak dalje, ali su Carmelo Anthony i njegov Syracuse bili prejaki u finalu. Te 2003. godine izabran je u Wooden All-American momèad, te se odluèio za NBA draft, gdje je biran iznenaðujuæe visoko – Chicago ga je “podigao” 7. pickom.

Svoju ulogu lidera ovaj 27-godišnjak potvrdio je i u najjaèoj ligi svijeta, gdje je 4 puta uzastopce izglasan za kapetana svoje momèadi. U razgovoru s novinarima Hinrich nije krio zadovoljstvo:

“Mislim da je najveæa èast imati svoj dres na stropu dvorane. To mjesto (Allen Fieldhouse) mi toliko znaèi, ovo je zaista nevjerojatan osjeæaj”.

191 cm visoki organizator igre æe se u skoroj buduænosti na stropu Allen Fieldhouse pridružiti velikanima poput Wilta Chamberlaina, Jo Jo Whitea, Paula Piercea, Drewa Goodena i mnogih drugih koji su uèinili jako mnogo za košarkaški program sveuèilišta Kansas, koje se može pohvaliti s tri NCAA krune.

Latest Posts

NE PROPUSTITE